Dosta ti je krumpira, riže i tjestenine? Zamijeni ih s ova tri zdrava i jednostavna priloga bez glutena

Proširi svoj jelovnik prilozima koji su nepravedno ignorirani u kuhinji i učini dobro zdravlju, ali i svojoj figuri

Dosta ti je krumpira, riže i tjestenine? Zamijeni ih s ova tri zdrava i jednostavna priloga bez glutena

Proso

Proso je žitarica sitnog okruglog zrna koja potječe iz Azije i Afrike. Ne sadrži gluten, a obiluje vlaknima i proteinima što je čini izuzetno hranjivom i pogodnom za konzumaciju osobama koje imaju celijakiju, ali i dijabetičarima jer ima puno magnezijem koji pomaže kod regulacije šećera u krvi. 

Kako pripremiti proso?

Prije, no što ga staviš kuhati, namoči ga u vodi preko noći. Kuhaj ga u omjeru 3:1 (tri šalice vode na šalicu prosa) oko 20 minuta. Vodu posoli. Kada je gotov koristi ga kao i svaki drugi prilog - umjesto tjestenine dodaj ga bolonjezu ili ga lagano prodinstaj na luku, mrkvi i grašku i serviraj uz pileći file. Probaj ga začiniti kurkumom, odlično se slažu. Proso možeš napraviti i na slatko, kao desert ili doručak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4