Desert za Valentinovo

Srce od parfea od jagode za sve zaljubljene

Desert za Valentinovo

Proslava Valentinova gotovo je nezamisliva bez kakve prigodne slastice u kojoj će uživati zaljubljeni, bilo da se odluče na večernji izlazak ili pak ukusan kolač, tortu ili desert odluče pripremiti sami.
Slastičarnica M&M iz zagrebačkog  Rudeša iz svoje bogate ponude slastica, posebice maštovitih i ukusnih torti za razne prigode, za čitateljice portala Žena.hr izdvojila je recept kojem zasigurno nećete odoljeti.

Za sve zaljubljene pripremili su srce od parfea od jagode.

KREMA:
2dcl mlijeka
2dkg želatine
5 žutanjaka
15dkg šećera
2vanilije
20 dkg kosanih jagoda
BISKVIT:
5jaja
12dkg brašna
10dkg šećera

Postupak pripreme kreme:
Sve sastojke umješati odnosno izmiksati i kuhati do vrenja,  zatim prohladiti, a onda u tu masu dodati 20dkg kosanih jagoda i tučenog šlaga, odnosno slatkog vrhnja.Lagano izmiješati i staviti između biskvita.
Priprema biskvita :
Izlupati jaja, posebno dodati šećer, i na kraju lagano umiješati brašno. Izliti u kalup u obliku srca i ispeći.Kad je pečen pustiti da se malo ohladi, prerezati na pola i puniti gore navedenom kremom.

Nakon Valentinova – kušajte „Bijeli Zagreb“

Image
Image



Za ovu poslasticu recept bismo vam također rado otkrili, ali je zaštićen. Naime, ponos slastičarnice M & M je torta ''Bijeli Zagreb'' koju su osmislili kao mali slatki poklon u prigodnoj kutiji, te zaštitili recept i izgled torte. Taj specifičan zagrebački suvenir prava je harmonija okusa bijele čokolade, marcipana i kreme od badema. Inače, slastičarnica M&M od početka rada, 1992. godine, kvalitetu i uspješnost temelji na spoju obiteljske tradicije i suvremene tehnologije. Torte, kolače, sladolede i razne slane zalogaje rade na bazi prirodnih materijala, što jamči visoku kvalitetu. Posebice su poznati po izradi stiliziranih i specijaliziranih torti svih vrsta, veličina i izgleda.

(M.G.)