Cheesecake na štapiću - savršena kombinacija omiljenog kolača i sladoleda

Dočekaj tople dane s ovom smrznutom slasticom koju svi obožavaju

Cheesecake na štapiću - savršena kombinacija omiljenog kolača i sladoleda
Foto: Instagram/Sabine‘s Backgalerie
Zaboravi na klasični sladoled, cheesecake na štapiću novi je trend koji ćeš sigurno isprobati. Svoj omiljeni cheesecake pretvori u sladoled tako što ćeš ga narezati na normalne komade, no umjesto da ih odmah poslužiš, stavi ih na štapić i u zamrzivač. Kada izađe iz zamrzivača, svaki komad spreman je za ukrašavanje čokoladom, šarenim mrvicama ili smrznutim voćem, pusti mašti na volju. Oduševljenje prijateljica je zagarantirano.

Sastojci

800 g krem sira
50 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja (1 šalica)
3 žlice kiselog vrhnja
125 g keksa po izboru
6 žlica maslaca
300 g tamne čokolade

Priprema

01.

Prvo pripremi koru od keksa. Kekse izmrvi i pomiješaj s otopljenim maslacem dok ne dobiješ teksturu pijeska. Na dno okrugle posude za pečenje istresi smjesu i rukom ju utisni u kompaktnu koru.

02.

U drugoj posudi pomiješaj krem sir i šećer te dodaj jednu šalicu šlaga od slatkog vrhnja i kiselo vrhnje. Sve dobro pomiješaj pa izlij na koru od keksa.

03.

Tortu stavi u hladnjak na tri sata da se stisne. Kada je spremna, izvadi ju iz hladnjaka, nareži na kriške i u svaku krišku stavi po jedan štapić za sladoled. Tortu sa štapićima spremi u hladnjak dok se ne smrzne, najbolje preko noći.

04.

Kada je torta smrznuta, spremna je za ukrašavanje. Čokoladu otopi na pari i cijelu ili dio kriške kolača umoči u nju. Dok je čokolada još topla posipaj ju šarenim mrvicama, voćem, orašastim plodovima ili čokoladnim mrvicama.

05.

Sve skupa ponovno vrati u zamrzivač na pola sata i desert je spreman za posluživanje.

Savjet

Tamnu čokoladu možeš zamijeniti mliječnom ili bijelom čokoladom. Za jači okus orašastih plodova malo ih poprži na tavi prije posipanja.

žena.hr
24.5.2021.