Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Cheesecake na štapiću - savršena kombinacija omiljenog kolača i sladoleda

Dočekaj tople dane s ovom smrznutom slasticom koju svi obožavaju

Cheesecake na štapiću - savršena kombinacija omiljenog kolača i sladoleda
Zaboravi na klasični sladoled, cheesecake na štapiću novi je trend koji ćeš sigurno isprobati. Svoj omiljeni cheesecake pretvori u sladoled tako što ćeš ga narezati na normalne komade, no umjesto da ih odmah poslužiš, stavi ih na štapić i u zamrzivač. Kada izađe iz zamrzivača, svaki komad spreman je za ukrašavanje čokoladom, šarenim mrvicama ili smrznutim voćem, pusti mašti na volju. Oduševljenje prijateljica je zagarantirano.
Budi najbolja verzija sebe.

Sastojci

800 g krem sira
50 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja (1 šalica)
3 žlice kiselog vrhnja
125 g keksa po izboru
6 žlica maslaca
300 g tamne čokolade

Priprema

01.

Prvo pripremi koru od keksa. Kekse izmrvi i pomiješaj s otopljenim maslacem dok ne dobiješ teksturu pijeska. Na dno okrugle posude za pečenje istresi smjesu i rukom ju utisni u kompaktnu koru.

02.

U drugoj posudi pomiješaj krem sir i šećer te dodaj jednu šalicu šlaga od slatkog vrhnja i kiselo vrhnje. Sve dobro pomiješaj pa izlij na koru od keksa.

03.

Tortu stavi u hladnjak na tri sata da se stisne. Kada je spremna, izvadi ju iz hladnjaka, nareži na kriške i u svaku krišku stavi po jedan štapić za sladoled. Tortu sa štapićima spremi u hladnjak dok se ne smrzne, najbolje preko noći.

04.

Kada je torta smrznuta, spremna je za ukrašavanje. Čokoladu otopi na pari i cijelu ili dio kriške kolača umoči u nju. Dok je čokolada još topla posipaj ju šarenim mrvicama, voćem, orašastim plodovima ili čokoladnim mrvicama.

05.

Sve skupa ponovno vrati u zamrzivač na pola sata i desert je spreman za posluživanje.

Savjet

Tamnu čokoladu možeš zamijeniti mliječnom ili bijelom čokoladom. Za jači okus orašastih plodova malo ih poprži na tavi prije posipanja.

žena.hr
24.5.2021.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.