Brz i jednostavan recept za juhu od piletine i špinata

Do zdrave i ukusne juhe u samo nekoliko koraka

Brz i jednostavan recept za juhu od piletine i špinata

Zima je savršeno vrijeme za uživanje u finim, toplim juhama, a jedna od najpoznatijih takvih je juha od piletine i špinataZasitna, kremasta i ukusna, ova je juha kao stvorena za zimske dane, a zahvaljujući svom glavnom sastojku, špinatu, vrlo je zdrava. 

Listovi špinata bogati su vitaminom K, vlaknima, željezom, kalcijem i magnezijem - svim ključnim sastojcima koji pridonose zdravlju kostiju, kose, kože, ali i pomažu u smanjenju krvnog tlaka. 

Sada se i ti možeš okušati u kuhanju ove juhe, a mi ti donosimo jednostavan recept

Juha od piletine i špinata


Sastojci:

  • pileća prsa bez kostiju, narezana na male komade
  • listovi špinata (za 1 šalicu pirea)
  • litra pilećeg temeljca
  • 20 g maslaca
  • 1 češanj češnjak
  • 1 đumbir
  • 1 luk srednje veličine
  • 2 žlice brašna
  • 1 čajna žličica garam masala praha
  • sok 1/4 limuna
  • sol i papar
Image

(Foto: Pexels)


Postupak:

  1. U zdjeli zagrij maslac i dodaj nasjeckani đumbir i češnjak. Zatim dodaj luk narezan na četiri dijela i kuhaj dvije-tri minute, dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju. 
  2. Kada je smjesa od luka gotova, dodaj brašno i kuhaj dvije minute. Nakon dvije minute dodaj pileći temeljac i pileća prsa. Pusti da zavre.
  3. Listove špinata prokuhaj u vodi i stavi u blender kako bi napravila pire od špinata
  4. Kada je juha zakuhala, dodaj malo soli, papra i garam masala praha i sve dobro promiješaj. Zatim dodaj pire od špinata i kuhaj 10-12 minuta.
  5. Dodaj limunov sok i dobro promiješaj. Kada je gotova, juhu serviraj vruću i posipaj ju s malo papra.