Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Hladnije vrijeme kod mene (a vjerujem i kod mnogih od vas) veoma često pobuđuje potrebu da se samo ušuškam u nešto toplo, ali i da pojedem nešto iz čega se diže para. Upravo su zato ukusne, tople juhe (i variva), koje su najčešće guste i veoma bogate, moja omiljena hrana u jesenskim i zimskim mjesecima. Topla juhica je kao dekica koja te ogrne i zagrije - samo iznutra. Kako je onda moguće ne obožavati ih? Ja ih volim od apsolutno svih vrsta povrća i mahunarki, s ili bez dodatka mesa - sve je dobrodošlo.

Zato ću ovog puta s vama podijeliti neke od mojih omiljenih recepata (neke ćete moći na više načina iskoristiti jer se samo glavno povrće mijenja, dok je ostali postupak isti, pa ih možete prilagoditi svom ukusu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7