Anina kuhinja: domaće lisnato tijesto

Domaće ipak ima drugačiji okus od kupovnog

Anina kuhinja: domaće lisnato tijesto

Nakon što sam probala sama napraviti lisnato tijesto po receptu vrhunskog slastičara i kuhara Roberta Perića, ostala sam oduševljena i više mi ne pada na pamet kupovati ga.

Nije to ništa strašno kao što sam prije mislila i meni je zapravo baš zabavno raditi ta preklapanja. A rezultat je fantastičan - kupovno lisnato tijesto nije niti sjena pravog, ukusnog domaćeg. Nadam se da će se dopasti i vama te da ćete se barem jednom odvažiti napraviti vlastito lisnato tijesto! Od lisnatog tijesta kasnije sam radila brzinske ukusne zalogajčiće punjene džemom, linoladom i krem sirnim namazom.

Pozdrav od Ane :)



Sastojci:
Maslac 400 g
Brašno za maslac (glatko t 550) 120 g
Brašno za tijesto (glatko t 550) 280 g
Mlake vode (otprilike) 180 g
Sol 8 g