9 pogrešaka koje radiš prilikom zamrzavanja namirnica

Prilikom zamrzavanja namirnica vrlo je važno obratiti pažnju na ove stvari

9 pogrešaka koje radiš prilikom zamrzavanja namirnica

Zamrzavaš pogrešnu hranu

Iako većina namirnica može ići u zamrzivač, ipak postoje neke koje se ne preporučuje zamrzivati. Zelena salata, vodeno povrće poput kupusa, celera, krastavaca, peršina i rotkvice kod zamrzavanja mogu postati mlitavi što zatim negativno utječe na njihov okus i teksturu. Pečeni ili pak kuhani krumpir također nisu prikladni za zamrzavanje, kao ni kuhana jaja. Osim toga, nikad se ne bi trebala zamrzivati niti obična tjestenina. Što se tiče onoga što možeš zamrznuti, važno je koristiti prave tehnike i alate. Primjerice, juha je prikladna za zamrzavanje jer će se lako odmrznuti i vratiti u svoje prvobitno stanje. Tjesteninu možeš zamrznuti samo ako je u umaku. Što se tiče voće poput breskvi, rajčica, itd., preporučuje ih se pohraniti u nekakvom sirupu ili njihovom soku koji će spriječiti oksidiranje i isušivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
2/10