3 genijalne ideje za tijesto za pizzu bez ugljikohidrata

Nama su bolje od originala...

3 genijalne ideje za tijesto za pizzu bez ugljikohidrata

Ako želiš baš jako brzo smršaviti, valjda već znaš da to najlakše postići izbjegavanjem ugljikohidrata u širokom luku. Kompleksni ugljikohidrati potrebni su nam za normalne funkcije organizma i mozga pa ih možda nije dobro izbaciti potpuno iz prehrane. No popularne dijete bez ugljikohidrata, poput Keto dijete, mogu biti vrlo učinkovite kratkotrajne dijete.

Najveći problem ovih dijeta za mnoge je nedostatak ideja za ručak. Tek kada izbacimo ugljikohidrate postanemo svjesno koliko ovisimo o njima u svakodnevnoj prehrani. A tu nam najteže pada to što mislimo da se moramo odreći naše omiljene hrane.

No to na sreću nije točno. Danas postoje keto verzije svih jela koja ti mogu pasti na pamet, a neka od njih nisu nimalo lošija od originala.

Kako se ne bi morala odreći svima omiljene pizze na dijeti bez ugljikohidrata, mi smo ti izdvojile 3 genijalna i prefina prijedloga za tijesto.

Tijesto za pizzu s cvjetačom

Sastojci:
1 srednja cvjetača
½ šalice naribane Mozzarelle
¼ šalice naribanog parmezana
½ žličice origana
½ žličice soli
¼ žličice češnjaka u prahu
2 jaja

Priprema:
Pećnicu zagrij na 200C. Cvjetaču natrgaj na manje dijelove i usitni je u multipraktiku tako da dobiješ ''mrvice'' od cvjetače. Stavi je na kalup za pečenje, pa peci ''mrvice'' 10 minuta. Izvadi iz iz pećnice, pusti da se ohlade, pa ih prebaci na gazu ili krpu i dobro ocijedi svu tekućinu. Prebaci mrvice cvjetače u zdjelu i dodaj im sve ostale sastojke. Dobro sve pomiješaj i složi na papir za pečenje tako da nalikuje na tijesto za pizzu. Trebalo bi biti malo tanje od 1 centimetra debljine. Peci 20 minuta, izvadi iz pećnice i dodaj ostale sastojke, pa peci sve skupa još 10 minuta.

Tijesto s piletinom i parmezanom

Sastojci:
500 g mljevene piletine
½ šalice parmezana
½ žličice talijanske mješavine začina
1 češanj češnjaka, mljeveni

Priprema:
U većoj zdjeli dobro pomiješaj sve sastojke. Na posudu za pečenje stavi papir za pečenje i na njega složi smjesu od piletine u krug, tako da liči na pizzu. ''Tijesto'' bi trebalo biti debelo otprilike 1 cm. Peci ga 20 minuta na 200C, izvadi iz pećnice i stavi na njega sve ostale sastojke za pizzu, pa sve skupa peci još 4-5 minuta.

Tijesto za pizzu s bademovim brašnom

Sastojci:
2 šalice naribane Mozzarelle
2 žlice krem sira
1 šalica bademovog brašna
1 jaje
1 žlica praška za pecivo

Priprema:
Pećnicu zagrij za 230C. Mozzarellu i krem sir prebaci u posudu sigurnu za korištenje u mikrovalnoj i stavi ih unutra na 45 sekundi. Izvadi iz mikrovalne u sireve umiješaj sve ostale sastojke. Dobro sve promiješaj pa smjesu prebaci na papir za pečenje i razvaljaj na otprilike ½ centimetra debljine. Peci bez nadjeva 10 minuta, izvadi iz pećnice i dodaj sve ostale sastojke, pa peci još 5-8 minuta.