Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Sretni Skandinavci

Finci su najsretniji narod na svijetu, a zbog ovih stvari su godinama prvi

Sreća u Finskoj nije nužno intenzivna emocija. Koncept sreće se više zasniva na (neprekidnom) osjećaju zadovoljstva i sreći zbog onoga što imaju. Osim toga vrlo su povezani s prirodom i cijeli život uče nove stvari

abbat-jYAHNQ8GXYc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svake godine se objavljuje popis s najsretnijim narodima na svijetu. World Happiness Report Ujedinjenih naroda već deset godina pokazuje u kojim su zemljama ljudi sretni, a gdje su nesretni. Kada se radi o sreći znamo da su već godinama prve na popisu skandinavke zemlje, njihovi građani uvijek pokazuju najviše zadovoljstva zbog svog života.

No zanimljivo da je već pet godina Finska prva na popisu najsretnijih zemalja na svijetu. Iako je to zemlja u kojoj su veliki broj mjeseci temperature vrlo niske, zime su duge, i nema danjeg svjetla jedan dio godine, Finci su ipak jako sretni ljudi. Kako se navodi u ovom istraživanju Finci pokazuju zadovoljstvo i sreću zbog različitih razloga.

Image
Uzbudljiva godina

Ljubavna sreća: Ovih 5 horoskopskih znakova će se zaljubiti u 2023.

Jedan od glavnih razloga zašto su Finci vjerojatno toliko sretni je što je Finska jako dobro organizirana zemlja. Obrazovanje je besplatno i smatra se da imaju jedno od najboljih na svijetu, imaju puno slobodnog vremena, kvalitetno zdravstvo. No osim dobro uređene zemlje, Finci su poznati po nekim svojim navikama i uvjerenjima koji im pomažu da se osjećaju dobro, ali vjerojatno su zato i najsretniji narod na svijetu.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.