Domaća verzija omiljenih čokoladica s kikirikijem je sve što želimo ovih blagdana. Imamo recept

Kremasta karamela, neodoljivi nougat, hrskavi kikiriki i čokolada zvijezde su ove savršene poslastice čiji smo recept pronašle na blogu Foodoris

Domaće Snickers pločice su sve što želimo ovih blagdana. Imamo recept

S blagdanima iza ugla, pravo je vrijeme za planiranje slastica u kojima ćemo uživati bez trunke grižnje savjesti. Složit ćeš se, ove godine smo to itekako zaslužili!

Image

Recepti za najfinije božićne kekse koje ćemo peći i ovih blagdana


Uz tradicionalne vanil kiflice, raspuknutiće, medenjake i ostale blagdanske poslastice, ove godine na našem će se stolu naći i domaće Snickers pločice jer smo pronašle savršen recept koji jedva čekamo isprobati. 

Snickers je klasik u svijetu slatkiša, a četiri su razloga zbog kojih ga obožavamo: nougat, karamela, kikiriki i čokolada. Osim toga, izgleda da je napraviti domaću verziju slavne čokoladice poprilično jednostavno, a najbolji dio je što nema konzervansa, umjetnih bojila ili upitnih sastojaka kao u kupljenoj varijanti. 

Tko ne bi htio uživati u domaćem Snickersu koji je okusom jednak (ako ne i bolji), a definitivno puno zdraviji od originala! Srećom za nas, Doris Valković koja se krije iza bloga Foodoris podijelila je upravo takav recept. Provjeri ga u nastavku.



Sastojci za nougat:

  • 1/2 šalice kokosove kreme (gusti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)
  • 1 + 1/4 šalice indijskih oraščića (namočiti preko noći)
  • 1/3 šalice od brašna od badema
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • prstohvat soli
  • pola žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za karamel:

  • 1/2 šlice kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 4 žlice kikiriki maslaca
  • prstohvat soli
  • oljušteni, neslani kikiriki za posipati

Sastojci za čokoladni preljev:

  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žličice kokosovog ulja

Priprema:

1. Indijske oraščiće procijediti i staviti u blender s preostalim sastojcima. Izmiksati u gustu kremu. Po potrebi dodati mlijeka ako imate slabiji blender no ne npreviše (cca 1/4 šalice). 

2. Kalup za kruh obložiti papirom za pečenje (ili koristiti silikonski kalup). Prebaciti smjesu i poravnati. 

3. U zdjeli pomiješati otopljeno kokosovo ulje, sirup, maslac i sol dok se skroz ne sjedini smjesa. Preliti preko nougata, poravnati i posipati komadiće kikirikija.

4. Staviti u zamrzivač na minimalno 4 sata. Izvaditi iz kalupa kada se skroz stisnulo, narezati toplim nožem na prutiće i umakati u čokoladu otopljenu na pari s kokosovim uljem. 

5. Staviti u zamrzivač da se skroz stisne. Prutiće je najbolje držati u zamrzivaču te vaditi po potrebi ili u hladnjaku ako će se pojesti u kratkom roku.