Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Knjiga tjedna

Darujemo 3 knjige 'Djevojka iz močvare'

I ti možeš osvojiti ovaj sjajan triler 'Djevojka iz močvare' autorice Delie Owens, koji je ujedno i hvaljeni bestseler The New York Timesa

thumbnail_djevojka_iz_mocvare_filmska.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Godinama su glasine o djevojci iz močvare, Kyi Clark, opsjedale Barkley Cove, mirni gradić na obali Sjeverne Karoline. Tako da je 1969. godine, kad je mladić Chase Andrews pronađen mrtav, lokalno stanovništvo spremno uperilo prst u Kyu kao krivca za tu zagonetnu smrt. No, Kya nije onakva kakvom je smatraju. Ona je djevojka koja je preživjela napuštanje jednog po jednog člana svoje obitelji. Najprije ju je ostavila majka, bježeći pred nasilnim, vječito pijanim suprugom, a za njom su, jedno po jedno, pošli i braća i sestre. Nedugo za njima, nestao je i Kyin otac, a ona je, sa samo šest godina, ostala posve sama u trošnoj kolibi na rubu puste močvare. Kya je osjetljiva i inteligentna djevojka, srasla sa samoćom, toliko izolirana da je u divljini opstala sprijateljujući se s pticama i učeći iz pijeska. No, kad dvojicu mladića iz grada privuče njezina divlja ljepota, Kya se otvara novom životu – dok se ne dogodi nezamislivo…

Image

Djevojka iz Močvare: Ekranizacija hita New York Timesa stigla je i u domaća kina

S više od milijun prodanih primjeraka u godini nakon objavljivanja, roman Djevojka iz močvare od samozatajnog se debitantskog djela prometnuo u književnu senzaciju. Ovaj bestseler The New York Timesa glumica Reese Witherspoon odabrala je za svoj književni klub, ali i kao predložak za istoimenu ekranizaciju koja je nedavno stigla i u domaća kina. “S misterijem koji ostavlja bez daha, zapanjujućim južnjačkim okruženjem te beskrajno fascinirajućom heroinom, obožavala sam knjigu od trenutka kad sam je počela čitati”, izjavila je Witherspoon. A da nije jedina koja tako misli, dokazuju autorska prava prodana u 23 zemlje te nagrada Goodreads Choice Awards za najbolju povijesnu beletristiku.

Djevojka iz močvare dirljiva je priča o odrastanju i ljubavi koja slama srce, kao i zapanjujuća oda prirodi i preživljavanju pod njezinim okriljem. Ova knjiga pršti toplinom, ljepotom i prkosom i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Godina izdanja:
2019.

Format:
152*235 mm, 360 stranica, meki uvez

Izdavač:
Vorto Palabra

Biblioteka:
Misstory

Naziv originala:
Where The Crawdads Sing

Prijevod:
Petra Pugar

Sve što trebaš je objasniti zašto je baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo tri najkreativnija odgovora.

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 22. kolovoza u 12h kada objavljujemo dobitnike/ce.

Sretno!

Dobitnike/ce možeš potražiti u komentarima ili na ovom linku.

Uskoro ćemo objaviti dobitnice
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.