Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Svijet snova

Na kojoj strani svijeta spavati?

Budite se umorni i nenaspavani? Možda spavate na krivoj strani svijeta. Na kojoj strani svijeta spavati za unos pozitivne energije u tijelo?

spavanje.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Spavanje je jedna od najvitalnijih aktivnosti vašeg tijela, koja vam je potrebna da se opskrbite energijom za sljedeći dan. Spavanje obnavlja tijelo i pomaže u obnavljanju energije izgubljene tijekom dana. Stoga je vrlo bitno pasti u duboki san i imati dovoljno sati sna noću. Uz to, jednako je važno poznavati na kojoj strani svijeta spavati.

Prilikom spavanja, najvažnije je poznavati da glava ne smije biti okrenuta prema sjeveru. Zemlja i ljudsko tijelo imaju svoja magnetska polja. Magnetska polja na zemlji koncentrirana su na sjevernom i južnom polu. Kada spavate s glavom okrenutom prema sjeveru, magnetsko polje vašeg tijela ometa ono zemaljsko. To može uznemiriti vaš krvni tlak i čak uzrokovati probleme sa srcem. Drugi čimbenik koji utječe na kojoj strani svijeta spavati je željezo u krvi. Kada spavate okrenuti prema sjeveru, magnetsko povlačenje smjera privlači željezo, koje se nakuplja u mozgu. To je razlog zašto se mnogi ljudi žale da ih boli glava kada se probude. Spavanje s glavom usmjerenom na sjever također može poremetiti cirkulaciju krvi i dovesti do poremećaja sna. Kako biste spriječili takav scenarij, bolje je izbjegavati spavanje s glavom okrenutom prema sjeveru.

No, na kojoj strani svijeta spavati? Istočni i južni smjerovi su najidealniji smjerovi za spavanje. Spavanje s glavom okrenutom prema jugu preokreće negativne učinke smjera sjevera i tako vas štiti od nekoliko zdravstvenih problema. Održava vaš krvni tlak pod kontrolom i također održava stabilnu cirkulaciju krvi. Dok spavate, morate uvijek ležati na lijevom boku. Spavanje na lijevoj strani smanjuje žgaravicu i potiče bolji san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.