Budi najbolja verzija sebe.
Pogled u ogledalo

Zdrava i sjajna koža: Ovo su ključni nutrijenti za lijep izgled

Svaka žena želi imati lijepu kožu, ali nikada ne smijemo zaboraviti da zdravlje počinje s prehranom

Znanost je potvrdila da ono što jedemo utječe na zdravlje i ljepotu kože. Sigurno je da stvari poput retinola i rolera od žada mogu pomoći da koža izgleda ljepše, ali za vitalnost naše kože ništa nije toliko važno kao prehrana.

"Iako je ono što stavljamo na kožu važno, ono što unosimo u svoje tijelo također igra važnu ulogu u zdravlju i izgledu", kaže Trevor Cates, autorica knjige Clean Skin From Within. "Koža je naš najveći organ, a često ga nazivam našim zrcalom jer je odraz onoga što se događa u našem tijelu", kaže dalje te dodaje da se lijepa koža izgrađuje iznutra uz redovitu njegu.

Preporučuje da se usredotočimo na prehranu punu antioksidansa, vitamina i minerala kako bismo sjajili izvana. Kako dalje kaže za Wellandgood trebamo bolje birati namirnice jer na primjer suhoća kože može se pojaviti zbog nedostatka esencijalnih masnih kiselina.

Budi najbolja verzija sebe.

Nutricionistkinja Veronica Campbell također potvrđuje da prehrana može promijeniti strukturu i vlažnost kože. Kako bismo smanjili pojavu bora vrlo je važno izbjegavati prekomjerno izlaganje suncu, a ispucala koža je simptom dehidracije. Dalje je objasnila koje nutrijente trebamo obavezno uvesti u prehranu.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.