Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jačanje imuniteta

Najbolje griju: Najzdravije namirnice i jela za zimu

Zima je godišnje doba u kojem žudimo za toplijom i masnijom hranom, a neke namirnice i jela kao da su stvorena za zimu i obvezno ih treba uključiti u prehranu jer su upravo one najzdravije

ella-olsson-fxJTl_gDh28-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Tijekom zimskih mjeseci mijenjamo naše navike, pazimo kako se odijevamo, a u hladnijim mjesecima naše tijelo žudi za drugačijom hranom. Osim što smo izloženi manjim količinama svjetlosti i razina energije se drastično mijenja tijekom zime. Puno češće ćemo preskočiti odlazak u teretanu, a poželjet ćemo jesti jaču i topliju hrane, te više pripremati tople napitke.

Image
Vrlo učinkovito

Prema stručnjacima: Navike zbog kojih trbuh i struk rastu

No, to ne znači da bismo trebali jesti bilo što i dalje trebamo paziti na prehranu i tijelo. Također je važno puno više unositi određene namirnice, a u nastavku možeš otkriti što najviše tijelo treba u zimskim mjesecima.

Juhe

Ovo je jedno od najboljih jela koje nam može pomoći da ugodnije preživimo hladnije dane. No, vrlo je važno izbjegavati juhe s puno soli i s namirnicama poput vrhnja kako bi se izvukao maksimum za zdravlje. Zdjela tople pileće juhe s povrćem ojačat će organizam, ali će ga i ugrijati. Guste juhe od povrća također su odlična izbor, a mogu se jesti s krekerima od cjelovitih žitarica.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.