Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Česta bolest

Rak jajnika: Sve što trebaš znati o ovoj ozbiljnoj bolesti

Rak jajnika se godišnje dijagnosticira kod gotovo 240 tisuća žena u svijetu, a odgovoran je za više od 150 tisuća smrti svake godine

profimedia-0161478716.jpg
Foto: Profimedia.hr

Rak jajnika je nešto što se puno rjeđe spominje od raka dojke, a žene nikako ne bi trebale zaboraviti na ovaj dio tijela i vrlo je važno da obavljaju redovite ginekološke preglede i obavezno se jave liječniku ako se pojave određeni simptomi.

Image

Zrinka ima 47 godina i lavica je koja je pobijedila rak jajnika. Ispričala nam je svoju priču i kako je išao njezin put oporavka

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od raka jajnika u Hrvatskoj godišnje obolijeva između 400 i 500 žena, dok svake godine umire preko 300 žena. Ovi vrlo uzmemirujući brojevi pokazuju da je važno obratiti pažnju na različite simptom jer oni ostaju najčešće neprepoznati i mogu se zamijeniti s drugih simptomima manje ozbiljnih bolesti, posebno s probavnim smetnjama, piše na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovo je jedan od najsmrtonosnijih vrsta raka u žena i stoga je važno da budemo educirane. Ako žena primijeti neuobičajeno povećanje trbuha, upornu nadutost, bolove u zdjelici ili ima učestalu potrebu za mokrenjem treba potražiti pomoć i posavjetovati se s liječnikom. Rak jajnika započinje u jajnicima, koji su veličine oraha u ženskoj zdjelici, a može se proširiti i na druge dijelove tijela, a u nastavku pročitaj još neke važne informacije o ovoj zloćudnoj bolesti.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.