Sezona aronije: 10 zdravstvenih prednosti ovih čarobnih bobica

Želiš li u svoju prehranu dodati supervoće koje ima nevjerojatne dobrobiti za tvoje zdravlje - odaberi aroniju

Sezona aronije: 10 zdravstvenih prednosti ovih čarobnih bobica

Aronija, porijeklom iz Sjeverne Amerike, jedna je od najmoćnijih skupina po sadržaju antioksidansa, što je dio razloga zašto su toliko široko tražene, a da ne spominjemo njihov jedinstveni okus.

Znanstveno klasificirana u rod Aronia, postoji oko šest različitih vrsta obično prisutnih u različitim bojama, ali najčešća bi bila Aronia melanocarpa. 

Lako je pobrkati aroniju s drugim jedinstvenim vrstama bobičastog voća u obitelji Rosaceae, jer su po izgledu i organskim sastojcima prilično slične ostalim korisnim bobicama, ali aronija se ističe iz mnoštva u smislu koncentracije hranjivih sastojaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image

(Foto: Pixabay)

Bogate antocijaninima, karotenima, flavonoidima i drugim organskim antioksidansima, osim vitamina i minerala, ove super bobice mogu igrati veliku ulogu u jačanju zdravlja i liječenju, ali i sprečavanju brojnih zdravstvenih stanja

Aronija ima pomalo trpki okus koji se dosta osjeti i često ostaje u ustima nakon što pojedemo aroniju, stoga je većini ljudi ugodniji kada se aronija zaslađuje ili dodaje u druga jela.

Najčešće se koristi u slatkišima, desertima, kolačima, aromama pića, jogurtu, soku, pivu, sladoledu, vinu, sirupu, a može se čak i uzgajati kao čaj. Širok raspon zahvaljuje svom jedinstvenom ukusu, kao i temeljnim zdravstvenim prednostima, kojih smo se detaljnije dotaknule u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/11