Potpuni 'burnout': Pet znakova da si emocionalno iscrpljena

Sindrom koji često prolazi neopaženo povezan je s preuzimanjem veće odgovornosti od one s kojom se možemo nositi

Često u našim životima postoje situacije koje su izvan naše kontrole. One koje zahtijevaju puno emocionalne snage koju ponekad uspijevamo prikupiti. Ipak, mnoge druge nas čine poraženima, a stres zbog toga što uvijek moramo biti jaki sa sobom nosi svoje. 


Studija o emocionalnoj iscrpljenosti medicinskih sestara koje su često izložene situacijama potražnje, kontrole i umora otkrila je zanimljive dokaze o tome što ova vrsta iscrpljenosti znači. Briga o emocionalnom životu od najveće je važnosti i ona bi ti uvijek trebala biti jedan od glavnih prioriteta.

Zbog toga smo istražile malo više o 'emocionalnom izgaranju' - stanju emocionalne iscrpljenosti, sindromu koji često prolazi neopaženo, ali je jednako važan kao i bilo koji drugi medicinski problem. 

Kad je netko emocionalno iscrpljen, često je preplavljen osjećajima ili se osjeća preopterećeno. Suprotno onome što većina misli, prekomjerni rad na poslu nije jedini razlog zbog kojeg se ovo stanje događa. Emocionalna iscrpljenost događa se i u mnogim drugim situacijama. Ponekad se događa zbog osobnih okolnosti, kod parova u vezi ili braku, kod roditelja ili kod ljudi čiji posao uključuje brigu o drugima, poput medicinskih sestara i liječnika.

Zapravo, ovo stanje je povezano s preuzimanjem veće odgovornosti od one s kojom se možemo nositi - to je više kao preopterećenje emocija, a predstavlja se kao fizički umor i osjećaj nedostatka kontrole nad našim životom.

1/4
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.