Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Održani Mimozini dani pod motom „5 minuta za zdravlje“,

Prva zajednička akcija Europa Donna Hrvatske i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače organizirana je radi poticanja građana na samopregled

Održani Mimozini dani pod motom „5 minuta za zdravlje“,
Budi najbolja verzija sebe.

U organizaciji Europa Donna Hrvatske – hrvatskog foruma za borbu protiv raka dojke i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače održani prvi Mimozini dani. Ova akcija održala se pod motom „5 minuta za zdravlje“, a njome se potiče građane na samopregled dojki i štitnjače. Ovom prvom zajedničkom akcijom ove dvije hvalevrijedne udruge prikupljale su sredstva za rad svojih organizacija, a u tome su im pomogli brojni uvaženi gosti koji su na Cvjetnom trgu prodavali mimoze.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, izaslanica Hrvatskog sabora Margareta Mađerić, Ivo Josipović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar, Jadranka Sloković, Drago Prgomet, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, saborske zastupnice Ingrid Antičević Marinović, Sabina Glasovac i Ljubica Matijević Vrsaljko, bivši pomoćnik ministra zdravlja Dragan Marinić Korolija, tajnik HSS-a Nenad Matić, Zrinka Vrabec Mojzeš, Branko Lustig, Ljubo Pavasović Visković, Daniela Trbović, Tihana Harapin Zalepugin, Minea, Jasna Palić Picukarić, Kostadinka Velkovska, Vanda Winter, Martina Zupčić i Mia Begović sudjelovali su u akciji, te na taj način pomogli Europa Donni i Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače u prikupljanju sredstava.
Točno u podne u zrak je pušteno 500 žutih balona za novu nadu u život i ozdravljenje. Pokretanje akcije „5 minuta za zdravlje“ iznimno je važno za očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja. Uz uobičajene dijagnostičke metode žene trebaju aktivno sudjelovati redovitim samopregledima koji moraju biti ženina doživotna navika. Dojke je najbolje pregledavati od prvog do desetog dana ciklusa jer su tada najmekše i nisu osjetljive. Svaka žena starija od dvadeset godina treba prakticirati samopregled jednom mjesečno. Kod žena koje više nemaju ciklus također je dobro jednom mjesečno učinit samopregled u danu koji žena sama odredi. Kada žene upoznaju svoje dojke, daleko je lakše registrirati novonastale promjene.

Ovaj projekt odvija se pod medijskim pokroviteljstvom Nove Tv, čija podrška je od iznimnog značaja za rad i napredak Europa Donna Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.