Lakše se mršavi

Zbogom gladi: 4 ukusne namirnice koje se mogu jesti u puno većim porcijama

Kolika će biti veličina porcije na tanjuru ovisi i o vrsti namirnica. Neke vrste hrane su manje kalorične i mogu se jesti u većim količinama, a zadovoljit će i želju za slatkim

pexels-jane-doan-1099680.jpg
Foto: Pexels

Neke vrste povrća sa škrobom

Povrće koje sadrži škrob također sadrži i različite vrste minerala, vitamina i antioksidansa. Znači batat, krumpir, različite vrste bundeve, grašak i kukuruz su svakako povrće koje treba biti u prehrani. Ako se jedu umjereno, bogat su izvor vitamina B6 i kalija. Općenito se smatra da je pola šalica idealna porcija ove vrste povrća. No iznimka je pečeni krumpir, onda se ipak treba pojesti manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
5/5