Zdravlje na tanjuru

Ovo je najgora hrana za mozak i bilo bi je bolje izbjegavati

Ne smijemo zaboraviti da zdravlje počinje na tanjuru, a da namirnice koje konzumiramo utječu na kognitivne funkcije. Upravo zbog toga treba znati neke namirnice treba potpuno izbjegavati ili jesti jako rijetko

pablo-merchan-montes-Orz90t6o0e4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Pohana piletina i slična jela

Sve namirnice pržene u dubokom ulju imaju dobar okus i vole ih mali i veliki. No ono slatko hrskanje treba izbjegavati i zamijeniti s drugima namirnicama, ali i razmisliti o drugim načinima pripreme. Pržena piletina (najomiljenija hrana) ne čini dobre stvari za mozak i tijelo. Rezultati meta-analize objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition pokazali su odnos između većeg unosa pržene hrane i povećanog rizika od kognitivnih zdravstvenih problema. Ako ipak ne možeš bez hrskave piletine pripremi je drugačiji način, umjesto prženja u dubokom ulju ispeci je u pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/5