Savjeti nutricionista

Koliko je pržena hrana uistinu loša? Možeš je učiniti zdravijom uz ove trikove

Pržena hrana je nezdrava i bogata kalorijama ako se prži u nezdravim masnoćama i uljima, no postoje određeni trikovi koji je mogu učiniti zdravom. Tajna je u načinu pripreme, ali i u odabiru prave masnoće

pexels-pixabay-60616.jpeg
Foto: Pexels

Malo tko ne voli prženu hranu. Ukusna je, hrskava i slasna. Ipak, mnogi je izbjegavaju jer je nezdrava i potiče nakupljanje kilograma. I nutricionisti ističu kako pržena hrana ne bi trebala biti dio uravnotežene i zdrave prehrane, odnosno njezinu konzumaciju trebali bismo svesti na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vodič kroz visokoproteinsku prehranu

Prehrana s visokim udjelom proteina je u trendu - kome je zapravo potrebna?

Problem je u tome što hrana prilikom prženja upija mnogo ulja te tako postaje prilično kalorična. Nadalje, namirnice koje pržimo najčešće su bogate ugljikohidratima i često ih tijekom obroka kombiniramo s drugim, isto ne baš tako zdravim namirnicama, a sve to negativno može utjecati na tjelesnu težinu i na zdravlje.

Image

Izvor: Giphy

Ipak, nije sve tako crno. Ako si i sama ljubitelj pržene hrane, za tebe imamo i dobre vijesti. Naime, nutricionisti otkrivaju kako je pržena hrana zapravo jako široka kategorija, a njezin utjecaj na naše zdravlje može ovisiti o puno različitih čimbenika – vrsti ulja koje koristimo, temperaturi prženja, učestalosti konzumacije takve hrane, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/3