Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Do zuba se naoružaj za borbu protiv krvopija: Evo što sve tjera komarce

Kad ti dragi kaže da ne može spavati bez tebe, je li romantičan li praktičan? Pod ovim drugim mislimo jesi li ti njegovo sredstvo protiv komaraca? Vole li te krvopije toliko da će sve druge oko tebe pustiti na miru?

Do zuba se naoružaj za borbu protiv krvopija: Evo što sve tjera komarce
Budi najbolja verzija sebe.

Pao je mrak, vrućina je konačno popustila, može se disati. Sjediš u vrtu, na terasi ili negdje uz vodu, piješ omiljeno piće u odličnom društvu i uživaš. Pomišljaš: "Ovako bih mogla do jutra", no idila traje puno kraće, dok te oni ne nanjuše... i tako je otkad znaš za sebe - čak i tvoj prvi poljubac ne miriši na Gloriu Vanderbilt, nego na Autan. 

Ako si te "sreće" pa si baš po njihovom ukusu, ljeta su za tebe, osobito ona kontinentalna, noćna mora. Naime, ako te komarci vole, iskusila si na svojoj koži svemirsku nepravdu - ti si živo sredstvo protiv komaraca. 

Image

Zbogom dosadnim ugrizima: Napravi sama svijeću protiv komaraca


Kada ti dragi kaže da ne može spavati bez tebe, to doslovce i misli jer ga pojedu komarci. Ako si ti kraj njega u krevetu - jedu tebe. Nema tu baš puno romantike, a s obzirom da se u skorijoj budućnosti neće dijeliti Nobelova nagrada onima koji su dali svoju krv za spokojne srpanjske i kolovoške noći svojih bližnjih, najbolje je da se riješiš uzvišenih ideala žrtvovanja za druge na ovaj trivijalni način, ljubav pokažeš poljupcem, zagrljajem ili palačinkama, a komarcima objaviš rat.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Rat koji uz ovu strategiju sigurno dobivaš pa već sutra navečer kad popusti vrućina i zapuše ugodni ljetni povjetarac, širom otvori prozore i vrata koje si dosad manijakalno strateški zatvarala u žaru borbe protiv gotovo nevidljivog, no ne i nečujnog neprijatelja, a svjetla gasi isključivo zbog romantike.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Svijeće s mirisom citronele

Osim što će ti dvorište, kuća, stan ili vikendica lijepo mirisati po limunskoj travi, a sama svijeća dati prostoru opuštajući ugođaj, citronela će otjerati komarce. To je miris koji ne podnose. Sjedite li vani za stolom, svijeće stavi na njega, ali i na tlo, kako bi vam bile u blizini nogu. 

Sama napravi sredstvo protiv komaraca

Na ovaj način izbjeći ćeš da sebe i svoju obitelj izlažeš različitim kemikalijama kojima obiluju industrijski repelenti. Repelent možeš napraviti na dva načina, u obliku raspršivača i tada ga nanosiš na odjeću ili u obliku ulja, u tom slučaju ga mažeš na kožu.

Sastojici: Raspršivač:

U 100 mililitara hidrolata lavande ukapaj po 50 kapljica svakog od navedenih ulja, promućkaj i pošpricaj po odjeći. Postupak ponavljaj svakih dva sata.

Ulje:

U 50 mililitara bademovog ili nekog drugog baznog ulja ukapaj 40 kapi eteričnog ulja citronele i po 20 kapi metvice i limunskog eukalitusa. Vodi račuaan da kupuješ kvalitetna ulja, najbolje u ljekarni. Platit ćeš ih malo više, no bit ćeš sigurna da su bezopasna za tvoju kožu, odnosno da sadrže prirodne sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
  • eterično ulje citronele
  • eterično ulje limunskog eukaliptusa
  • eterično ulje metvice

Tablete protiv komaraca

Tablete protiv komaraca pokazale su se učinkovitima. Stavljaju se u električni aparat, najbolje 15-ak minuta prije odlaska na počinak, kako bi rastjerale komarce koji su se utaborili u  tvojoj sobi i samo čekaju da im se serviraš na krevetu. Tablete protiv komaraca diskretno će te štititi čitavu noć.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Prozori i vrata

Ova taktika malo podsjeća na borbu protiv vampira, ali i komarci su u neku ruku vampiri. Eteričnim uljem citronele namaži štokove vrata i prozora, a sredstvom koje si napravila u drugom koraku (hidrolat lavande, citronela, metvica i eukaliptus) pošpricaj zavjese. Postupak ponavljaj svakih nekoliko sati i komarci će ostati s vanjske strane kuće.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Voda - ni u koljenu

Malo ustajale vode - dovoljno je ono što ostane u tanjuriću pod teglom s cvijećem, nakon što ga zaliješ, da cijelo leglo komaraca "upiše" kao mjesto "rođenja" tvoju adresu. Vodi računa da ti je kupaonica ljeti uvijek suha (koliko god to bilo komplicirano), da nema nigdje po dvorištu i terasi ustajale vode, kao ni u sudoperu. Na taj način uvelike ćeš smanjiti broj komaraca u svojoj blizini. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Sport i pivo

Osobe koje se bave sportom privlačnije su komarcima. Naravno, ne zbog isklesanih trbušnih mišića ili čvrste stražnjice, već zbog kemije tijela. Komarce, naime, privlači znoj.

Isto tako, vole pivo, odnosno ljude koji piju pivo. I tu je razlog miris kože, kombinacija znoja i piva poslastica su za ove insekte.

Stoga, želiš li ih podalje od sebe, istuširaj se i dobro obriši odmah nakon treninga, a umjesto piva pij vodu, limunadu ili crno vino. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.