Četiri najveće pogreške koje radimo u prehrani

Oko 11 milijuna smrtnih slučajeva povezano je s lošom prehranom. Koje su najgore pogreške koje radimo?

Četiri najveće pogreške koje radimo u prehrani

Svi dobro znamo da zdrava hrana često puno više košta nego hrana s malo nutritivnih vrijednosti. Zbog toga često biramo namirnice koje su jeftinije uz razmišljanje poput: "Jedna ili jedan _____ neće mi naštetiti."

Međutim, čini se da upravo tom štednjom na namirnicama činimo sami sebi itekako veliku štetu. Naime, šokantno novo istraživanje objavljeno u časopisu The Lancet tvrdi da je čak petina smrtnih slučajeva diljem svijeta povezana s lošom prehranom, odnosno oko 11 milijuna smrtnih slučajeva diljem svijeta povezano je s lošom prehranom

Prehrana se ističe kao jedno od područja javnog zdravlja koje se drastično pogoršalo tijekom 21. stoljeća, a stope smrtnosti od raka, na primjer, smanjile su se i za muškarce i za žene u SAD-u od 1999. do 2015. godine. No, ovo novo istraživanje ističe alarmantnu činjenicu da se procjena smrtnih slučajeva povezanih s prehranom povećala, jer 1990. godine oko osam milijuna smrtnih slučajeva bilo je povezano s lošom prehranom

Iako mnogi faktori utječu na rastući broj smrtnih slučajeva povezanih s prehranom, istraživanje naglašava važnost triju preporuka o prehrani koje se često ignoriraju

Također naglašava potrebu da se izbjegavaju tri kategorije hrane koju prečesto jedemo. U nastavku pročitaj koje su to najveće i ujedno najgore pogreške u prehrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5