Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Anti-age učinak

Namirnice koje su odlične za zdravlje, a pomažu i u borbi protiv starenja

Put prema lijepoj i blistavoj koži počinje prehranom, a ove namirnice bore se protiv starenja i odlične su za tvoje zdravlje

pexels-gustavo-fring-4148917.jpeg
Foto: Pexels

Osim što je važna za održavanje fit figure i zdrave tjelesne težine, pravilna prehrana može ti pomoći i u borbi protiv starenja. Naime postoje namirnice koje sadrže važne hranjive tvari poput vitamina i antioksidansa koji su vrlo važni za održavanje zdrave i mladolike kože.

Image

Znanstvenici otkrili tri sastojka koja produljuju život i usporavaju starenje

Sve ono što unosimo u svoje tijelo odražava se i na stanje naše kože. Tako slatkiši, procesuirana hrana, cigarete i alkohol mogu imati negativan utjecaj, no zdrave prehrambene navike učinit će suprotno. Kada svoju prehranu obogatiš s ovim supernamirnicama, tvoje tijelo će ti pokazati zahvalnost kroz svoj najveći organ – tvoju kožu.

Upravo je koža često prvi dio tijela koji nam upućuje da s našim zdravljem nešto nije u redu. Iako kreme, losioni i maske koje nanosimo na kožu imaju određeni utjecaj na to kako će ona izgledati, najvažnije su ipak naše svakodnevne navike i hrana koju jedemo.

Znanstvenici su otkrili da je prehrana bazirana na voću i povrću najbolji 'lijek' za kožu bez sjaja i s vidljivim borama i finim linijama. Dakle, želiš li učiniti nešto dobro za svoju kožu te joj podariti mladolikost, uvrsti u svoju prehranu neke od 'anti-age' namirnica koje ti otkrivamo u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.