Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uključi ih u prehranu

Ove namirnice obiluju ugljikohidratima, a vrlo su zdrave

Nisu svi ugljikohidrati loši za naše zdravlje. Ove namirnice odličan su izvor ugljikohidrata, ali i brojnih drugih nutrijenata

pexels-shvets-production-7513220.jpeg
Foto: Pexels

Tijekom godina, ugljikohidrati su stekli prilično lošu reputaciju u javnosti, a ljudi ih najčešće povezuju s debljanjem, dijabetesom i brojnim drugim zdravstvenim problemima. No jesu li ugljikohidrati uistinu toliko loši?

Image
Nezdrava hrana

Nutricionisti su složni: Ova popularna hrana nije dobra za naše tijelo

Točno je kako je procesuirana hrana siromašna hranjivim tvarima, no postoje brojne namirnice koje sadrže ugljikohidrate, ali i vitamine, minerale te druge važne nutrijente i odlične su za zdravlje.

Iako prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata može koristiti određenim pojedincima, važno je znati da postoje jednostavni i složeni ugljikohidrati. Mnogo je namirnica koje sadrže upravo složene ugljikohidrate i uz to su savršen izbor za naš organizam.

Dakle, nisu svi ugljikohidrati loši. Postoje i oni koji su odličan izvor energije stoga ih je važno uključiti u svakodnevnu prehranu. U nastavku donosimo sedam vrlo zdravih namirnica koje ujedno i obiluju ugljikohidratima.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.