Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Roditeljska dilema

Burna rasprava: Trebaju li roditelji zaključavati vrata spavaće sobe noću?

Ponekad treba biti čvrst prema djeci, no je li ovo ipak previše? Neki roditelji smatraju zaključavanje vrata spavaće sobe, kako im dijete ne bi došlo u krevet, genijalnom idejom...

profimedia-0529185708.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Odluke vezane uz roditeljstvo uvijek su vruća tema za raspravu, a jedna takva nedavno se povela na Redditu. Neispavani tata napisao je na ovoj društvenoj mreži da je predložio svojoj supruzi zaključavanje vrata spavaće sobe noću, kako njihovo petogodišnje dijete ne bi u nju moglo ući i time je poveo veliku raspravu, ali i izazvao burne reakcije.

Image
Napravi dobru bazu

Vječna rasprava: Tko bi trebao biti na prvom mjestu - muž ili djeca?

"On nam jednostavno uskoči u krevet. Nekada pet minuta nakon odlaska na počinak, nekada pet sati kasnije. Prava je noćna mora vratiti ga natrag u njegov krevet. Ovo uvijek završi svađom između mene i supruge. Njoj, naime, uopće ne smeta dijete u našem krevetu", napisao je ovaj tata. "Smatram da ćemo uz pomoć zaključanih vrata naučiti naše dijete ono što je najbolje za njega. Naravno da će prve noći biti nepodnošljive, no do kraja tjedna dijete bi trebalo naučiti da više ne smije dolaziti u naš krevet", nastavlja tata te dodaje kako se njegova supruga ne slaže s njim i oštro se protivi zaključavanju vrata.

shimmer fallback

Ta je osoba zatražila od ostalih korisnika Reddita mišljenje o spomenutoj temi, odnosno podržavaju li ili ne ovu zamisao. Iako je bilo i nekih istomišljenika, većina je ipak stala na supruginu stranu. "Mislim da je to ipak malo previše za petogodišnje dijete. Ono neće razumjeti lekiciju koju ga pokušavaš naučiti, već samo vidjeti pred sobom roditelje koji ga ignoriraju", jedan je od komentara.

"Moja je kuća izgorjela usred noći dok sam bila dijete. Otrčala sam tad do sobe mojih roditelja koji nisu ništa čuli jer su spavali. Ne zaključavajte vrata, nije sigurno. Svi misle da im se najgore neće dogoditi, dok se ne dogodi", napisala je jedna žena te dodala kako bi on i supruga trebali potražiti pomoć bračnog savjetnika jer su očito na različitim valnim duljinama i imaju različite planove za odgoj djeteta.

"Niste u krivu što želite da vaše dijete spava u vlastitom krevetu, ali zvuči kao da vi i vaša žena niste na istoj valnoj duljini. Možda je vrijeme da razgovarate sa savjetnikom jer postoji toliko mnogo priča o brakovima koji pate zbog toga što nikada nemaju priliku biti sami", dodaje.

shimmer fallback

Iako ne postoji usklađen stav, kako roditelja, tako i struke, o ovoj temi, mnogi se slažu da dijete nipošto ne treba na silu izbacivati iz roditeljskog kreveta, već se prilagoditi situaciji, odnosno potražiti alternativni prostor i vrijeme za seks i biti strpljivi dok dijete malo ne naraste i svojevoljno počne samo spavati u svom krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.