Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Prekrasna su

Inspirirana posebnim godišnjim dobom: Savršena imena za jesenske bebe

Kreativni roditelji često se odlučuju dati djetetu jedinstvena imena s jakim značenjima. Kako bi ti barem malo olakšali potragu, pronašle smo 11 divnih imena inspirirana jesenskim bojama i prirodnim ljepotama

pexels-marina-abrosimova-10012181.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Ovih dana se opraštamo od dugog toplog ljeta, a jesen samo što nije i kalendarski zakoračila u naše živote. Ako si trudna , ovo je pravo vrijeme da uživaš u ugodnim temperaturama, slušaš šum kiše i opuštaš oči u pogledu na predivan spektar boja koje stvara ovo magično godišnje doba.

Image
Od Mije do Luke

Hrvati obožavaju talijanska imena za djecu - ovo su neka od najpopularnijih

Sigurno nema osobe koja te nije pitala 'kako će se beba zvati?', a ti i dalje razmišljaš koje ima odabrati svom jesenskom čudu. Kreativni roditelji često se odlučuju dati djetetu jedinstvena imena s jakim značenjima. Kako bi ti barem malo olakšali potragu, pronašli smo 11 divnih imena inspirirana jesenskim bojama i prirodnim ljepotama ovog
godišnjeg doba. Možda baš ti pronađeš savršeno jesensko ime za svog dječaka ili djevojčicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Amber

Amber je žensko ime arapskog podrijetla a na nepalskom jeziku znači nebo. Drugo značenje ovog krasnog imena je jantar, odnosno fosilizirana smola drveta koja se koristi u izradi nakita. Jantar je žute boje a upravo je to boja koja prevladava u jesenskom spektru.

shimmer fallback

Alma

Ovo prekrasno ime za djevojčice na turskom znači jabuka, a upravo je ova voćka jedan od glavnih simbola jeseni jer tada započinje njihova sezona. Alma je relativno rijetko ime s prizvukom nježnosti, ali i energičnosti.

shimmer fallback

Dalija

Ime koje porijeklo vuče u istoimenom cvijetu 'Dalija' (Georgina) koje je poznato kao kraljica jesenskih cvjetova. Pregršt boja koje krase ove cvjetove uveseljavat će jesenske dane sve do vrlo niskih temperatura i prvih mrazova.

shimmer fallback

Dunja

Dunja na ormaru najbolje opisuje jesen u kući. Ova mirisna biljka dozrijeva u jesen i nostalgično nas svojim mirisom vraća u bakinu kuću. Vrlo je ljekovita te se naziva i voćkom plodnosti. Opjevao ju je i Oliver Dragojević u nježnoj, romantičnoj pjesmi 'Jesen stiže Dunjo moja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Jasenka/Jasen

Staro slavensko ime nastalo od imenice jasen, kako se naziva istoimeno drvo. Jasen je elegantan, elastičan, vrlo visok i jak. Slavenska imena često su izvedena iz drveća jer su naši preci vjerovali da se u stablima nastanjuju duše pokojnika koje ih štite.

shimmer fallback

Sienna

Sienna je ime koje je ujedno i naziv za specifičnu zagasitu zemljano narančastu nijansu zbog čega je pravo jesensko ime jer podsjeća na sve boje lišća koje pokriva jesensko tlo. Uz to Sienna je grad u Italiji koji slovi za jedan od najromantičnijih gradova.

shimmer fallback

Rubi

Rubi je ime nastalo od najdragocjenijeg dragog kamena rubina koji se naziva i kraljem svih dragulja. Njegova duboka magična crvena boja predstavlja snažne emocije, snagu života i strast te je prekrasna asocijacija na jesenski spektar crvenkastih tonova kojima obiluje priroda u ovom godišnjem dobu.

shimmer fallback

Tereza

Jedno od značenja ovog ime je 'žetva' što mu da je lijepu poveznicu s jeseni. Ovo nekad vrlo popularno ime moderni roditelji sve češće biraju za svoje djevojčice. Porijeklo vuče iz Španjolske i Portugala a prema nekim tumačenjima značenje ima u grčkoj riječi 'therzio' što znači ona koja pomaže u žetvi ili borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Adam

Prekrasno muško ime za koje se misli da je nastalo od hebrejskog 'Adam' što znači crven ili od riječi 'adamah' što znači crvena zemlja, a takvo je upravo šumsko tlo u jesen kada ga prekrije crvenkasto lišće okolnog drveća. U Bibliji, Adam je prvi čovjek na zemlji.

shimmer fallback

Aki

Ovo prekrasno kratko ime na japanskom jeziku znači jesen a jedno je od imena koja se mogu dati i djevojčicama i dječacima. Na hebrejskom Aki znači Bog podiže.

shimmer fallback

Aster (Zvjezdan)

Aster je ukrasna biljka koja ima prekrasan cvat u jesenskim mjesecima. Odlično podnosi niske jesenske temperature i mraz. Jedno je od najljepših jesenskih cvijeća i smatra se cvijetom mjeseca rujna. Značenje ovog uniseks imena korijen vuče iz grčke riječi koja znači 'zvijezda'.,

shimmer fallback

Grgur

Grguri slave imendan 3. rujna, na samom početku prvog jesenskog mjeseca, a značenje ovog imena seže u staru Grčku. Grgur je ime jake zvučnosti, obdareno je jakom energijom, ponosom i aktivnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.