Obilni i ukusni obroci za svaki dan

Kako pripremiti zasitan ručak ako jedeš samo sirovu hranu? Ovo su moja tri recepta

Već treći tjedan za redom opisujem ti svoj prelazak s "normalne" na sirovu iliti raw prehranu. Ovog tjedna tema je osmišljavanje ukusnih, a zasitnih sirovih ručkova nakon kojih nećeš ostati gladna.

salata
Foto: Profimedia.hr

Kelj s umakom od rajčice

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3, 4 veća lista kelja
  • 3 žlice sezamovog ili maslinovog ulja
  •  žličica soja sosa
  • 2 žličice sezama

Umak od rajčice:

  • Šalica suhih rajčica
  • Šalica svježih rajčica
  • Maslinovo ulje
  • 2 žlice bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • Malo soli
  • Pola crvene paprike

Priprema:

Listove kelja posložiti u ulje i soju te posuti sezamom. Prosušiti u pećnici na temperaturi do 40 stupnjeva. Kelj grickati samostalno ili uz umak od rajčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4