Budi najbolja verzija sebe.
Prvi koraci

Teretana za početnice: Kako početi vježbati ako nikad nisi podignula uteg?

Jako tijelo omogućuje ti slobodu pokreta, prevenira ozljede i bolove, ali i pomaže ti održati željenu težinu jer što je više mišića - to metabolizam bolje funkcionira

Ako se bližiš četvrtom desetljeću, ili si već u njemu, ,preporuka je uvesti u dnevnu rutinu vježbe snage. Naime, metabolizam se s godinama usporava, a izgrađeni mišići ubrzavaju ga. Želiš li zadržati liniju i apetit, nabavi bučice i prioni vježbanju. Kreneš li na vrijeme s vježbama snage, neće ti se dogoditi čest scenarij, a taj je da se sva očajna žališ frendici, dok se praviš da uživaš u salati, kako ti se kilogrami gomilaju čak i od zraka.


Osim što mišići ubrzavaju metabolizam, čuvaju te i od ozljeda te su zalog za vitalne pozne godine. Jaka muskulatura preduvjet je dobroj mobilnosti. Dizanje utega ima brojne benefite ne samo za tijelo, već i za psihu. Puno je jednostavnije no što misliš prebaciti se s trake za trčanje ili prostirke za jogu u teretanu. Za najbolji učinak, nemoj se odreći ni joge ni trčanja, već samo svojim dosadašnjim treninzima dodaj i trening snage.

Ako si početnica i dosad nisi imala prilike uzeti uteg u ruke, u nastavku pročitaj kako učiniti prve korake u svijet bodybuildinga, ustvari kako započeti s vježbama snage. Ne moraš postati bodybuilderica, već samo osvijestiti i ojačati svoje mišiće.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.