Budi najbolja verzija sebe.
Kritično područje

Pet vježbi koje su učinkovitije za ravan trbuh od trbušnjaka

Mnoge žene najviše problema s učvršćivanjem tijela imaju oko područja abdomena, odnosno trbuha. Danas ti stoga otkrivamo pet jednostavnih vježbi koje možeš izvoditi bilo gdje, a dokazano jačaju trbušne mišiće i otapaju salo

profimedia-0221716936.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Uz stražnjicu, vjerojatno najkritičnija tjelesna zona, uz koju se nerijetko vežu mnoge nesigurnosti, je trbuh. Mnogi ljudi zbog sjedilačkog načina života i nedovoljno kretanja, ali i nezdrave prehrane nakupe salo na području trbuha, a ono nije samo estetski već i zdravstveni problem. Naime, liječničke studije pokazuju kako je gomilanje sala na području abdomena štetno za funkcioniranje naših organa, ali i da opterećuje kralježnicu. Kako nam se ljeto svakog dana sve više i više bliži, tako mnogi odlučuju da je upravo sada idealno vrijeme da konačno "stešu" trbuščić i riješe se viška kilograma.

Image
Zdravo srce i manji broj

Jednostavni načini kako do tanjeg struka i manje masnoća na trbuhu

I dok je tako kalorijski deficit ključan za gubitak neželjenih kilograma, on neće pomoći pri formiranju lijepih trbušnih mišića. U tom ćeš se smislu ipak morati primiti vježbanja, ali ne i izvoditi tisuće klasičnih trbušnjaka. Naime, mi smo pronašle pet vježbi u koje se fitness instruktori kunu da odlično oblikuju područje abdomena, a nije ih komplicirano ni teško izvoditi. Sve ih pronađi u nastavku i na ljeto osvani na plaži u novom, "utegnutom" izdanju.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.