Budi najbolja verzija sebe.
Jaka iznutra i izvana

I to je moguće: Iskleši liniju bez kapi znoja

Uz nekoliko jednostavnih vježbi učvrsti tijelo, a da pritom ne natopiš znojem majicu i prostirku na kojoj vježbaš

Postoje vrlo efikasne vježbe niskog intenziteta koje će ti pomoći da u kratko vremenu učvrstiš cijelo tijelo i postaneš fleksibilnija. Vježbe niskog intenziteta drže otkucaje srca na otprilike pola od maksimuma, što je odlično ukoliko si početnica i tek radiš na kondiciji.

Učvrstiti tijelo moguće je i bez kapi znoja, pomoću vježbi koje svoje ishodište imaju u jogi. Ako si mislila da je joga nezahtjevna, u zabludi si, u što ćeš se uvjeriti čim zauzmeš neku od pozicija koje ti u nastavku predlažemo.

Plank

Plank je najpopularnija vježba za učvršćivanje tijela, no nikako ne znači i da je najlakša. Zato se i kaže da vrijeme najsporije prolazi upravo u planku. Vrlo je bitno raditi ga pravilno kako se ne bi ozlijedila. U planku aktiviraj cijelo tijelo, a osobitu pažnju posveti donjem dijelu leđa i trbuhu. Ne smiješ probadati u donjem dijelu leđa pa zbog toga aktivraj trbušne mišiće najjače što možeš i pomoću njih "guraj" kralježnicu u neutralni položaj, odnosno oponašaj tijelom ravnu dasku. Osim trbuha, bitno je aktivirati i sve ostale mišiće - od nožnog prsta do glave. Diši duboko i polako i za početak drži plank 30 sekundi, a onda postepeno povećavaj vrijeme provedeno u ovom položaju. Na članku u nastavku pogledaj kako pravilno izvoditi plank.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.