Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Za novi estetski doživljaj konobe 'Ćakula' zadužen je Sandro Užila

Preuređeni interijer istarske gastro destinacije raj je za oko, a autentični jelovnik raj je za nepce

Konoba Cakula_1- Photo Koridor27.jpg
Foto: Koridor27
Budi najbolja verzija sebe.

Ime mladog porečkog dizajnera Sandra Užile više nikome nije strano. Svaki njegov novi projekt predstavlja novo remek djelo, u kojem pomiče granice uređenja interijera i eksterijera. Novi radovi i nove ideje gotovo svakodnevno nastaju u njegovom Wave studiu za arhitekturu i dizajn, a jedan od takvih radova, Sandrov posljednji projekt, je redizajn renomiranog porečkog restorana.

shimmer fallback

Restoran 'Ćakula', smješten na adresi Vladimira Nazora 7, ovog će proljeća započeti s radom u vidno novom ruhu. Okružen starim kućama i zgradama koja svaka priča svoju priču, restoran se nalazi u samom centru starog grada Poreča.

shimmer fallback

Sve je u 'Ćakuli' novo – interijer, eksterijer, logo. I baš sve je inspirirano razgovorom, ugodnim ćaskanjem odnosno ćakulom, kako bi to rekli Istrijani i Dalmatinci.

Ideja dizajnera je bila ovom lokalu dati istarsku dušu na suvremeni način, a to je i postigao savršenim spajanjem tradicionalnog materijala istarskog kamena s modernim materijalima kortenom i mikrobetonom.

shimmer fallback

Interijerom vladaju kontrasti kojima je svrha odvajanje dva funkcionalna prostora. Prostor za goste uređen je u svijetlim tonovima i upotpunjen prirodnim materijalima, čime se naglašava profinjenost samog restorana, a dodatno ga ispunjavaju po mjeri rađene vitrine za vino te dry-ageri, frižideri za sazrijevanje mesa. Kuhinjeski elementi monokromatski su crne boje kako bi se dodatno naglasile delicije vrsnih chefova.

shimmer fallback
shimmer fallback

No najzanimljiviji od svega je strop koji predstavlja jedinstvenu Sandrovu ideju i dizajn. Stotine drvenih cilindara različitih dimenzija simboliziraju zapravo "ćakule", koje su i same po sebi upravo takve: svaka je različita na svoj način. Lusteri koji predstavljaju oblake su zapravo asocijacija na to da kada ćakulamo i maštamo na glas, često smo "s glavom u oblacima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Terasa restorana je zapravo ulica starogradske jezgre popločana istarskim kamenom. Sandrova želja bila je, između ostalog, proljepšati ulicu te je upravo to i učinio stolovima i klupama koje je dizajnirao posebno za ovaj lokal. Sačinjeni od hrastove konstrukcije s posebnom pločom od armiranog betona u koji je ugraviran logo restorana, stolovi i klupe savršeno se uklapaju u ovaj povijesni dio grada Poreča.

shimmer fallback

Konoba 'Ćakula' još je jedan u nizu Sandrovih briljantnih projekata. Uz svoj bogati portfolio, u koji djelom možete i zaviriti na njegovom Instagram profilu, nameće se jednostavno pitanje... što je sljedeće čime će Sandro oduševiti?

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.