Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Doktorica Ana Maletić: ' Vodeći smo centar u ovom dijelu Europe za transplataciju kose'

Svoje iskustvo prikupljala je diljem svijeta, a danas je Ana Maletić jedina hrvatska liječnica primljena Svjetsko udruženja najboljih liječnika koji se bave transplantacijom kose

Doktorica Ana Maletić 02 (2).jpg
Foto: Bojan Zibar
Budi najbolja verzija sebe.

Doktorica Ana Maletić jedina je liječnica iz Hrvatske primljena u ISHRS, Svjetsko udruženja najboljih liječnika koji se bave transplantacijom kose. Otkrila nam je kako je izgledao njezin poslovni put i tko joj se češće obraća zbog gubitka kosa - muškarci ili žene.

Jeste li oduvijek znali da želite biti doktorica?

Jesam. Medicina i bijele kute bili su dio mog života. Moji roditelji su liječnici i odrasla sam uz medicinu i kirurgiju. Nikad ništa drugo nisam poželjela biti osim kirurg, već kao mala imala sam kiruršku opremu kape, maske, dječje igračke liječničke, a kako sam odrastala, sve sam se više priklanjala estetskoj kirurgiji.

Stručnjakinja ste kada je riječ o transplantaciji kose te svakodnevno nekome vraćate izgubljeno samopouzdanje. Jesu li svi kandidati za takav zahvat?

Njegujući prednosti individualnog pristupa, nastojimo uvijek s potencijalnim klijentima organizirati prije operacijsku konzultaciju. Pri tome saznajemo detalje o zdravstvenom stanju pacijenta, gubitku kose, stanju ćelavosti unutar obitelji. Detaljno pregledamo vlasište, donorsku i primajuću regiju trihinoskopskom kamerom. Nakon toga možemo reći je li osoba kandidat za transplantaciju kose ili ne, te ako je, koliko je folikularnih jedinica potrebno transplantirati kako bi se dobio željeni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Možete li nam malo više reći o PRP tretmanu za kosu i odlučuju li se za njega više žene ili muškarci?

Bitno je prvo analizirati vlasište, te ako se procijeni da je stanje vlasišta takvo da je ovaj tretman indiciran, što znači da su dlačice prisutne, ali su slabe, tanke, ili da se radi o pojačanom gubitku kose, ovaj tretman daje odlične rezultate. Kod PRP terapije vadimo epruvetu klijentove krvi, dobivenu krv stavljamo u uređaj koji ju centrifugira da bi se odvojila plazma u kojoj su faktori rasta, a zatim dobivenu plazmu ubrizgavamo tankim iglicama u vlasište. Ovaj tretman preporučujem ponavljati ovisno o stanju vlasišta. Na ovaj tretman se odlučuju podjednako žene i muškarci.

shimmer fallback

Poliklinika Maletić postoji više od 2 desetljeća, u čemu je tajna tradicije i uspješnosti koju očito jako dobro njegujete?

Moji roditelji su 1998. godine otvorili našu prvu polikliniku za estetsku kirurgiju u Daruvaru. Naša Poliklinika u Zagrebu otvorena je 2016.godine. Do sad smo napisali 6 knjiga o estetskoj kirurgiji, a zadnja je prevedena i na engleski i talijanski jezik. Svatko od nas ima svoj segment u estetskoj kirurgiji kojim se bavi. Mama se bavi laserskim tretmanima, tata se bavi estetskim operacijama lica, tijela i spolovila, a ja se bavim također estetskim zahvatima, ali većinom s kosom. Uz nas danas u našoj Poliklinici radi još nekoliko liječnika koje smo pomno odabrali, te koji su vrhunski u djelatnostima kojima se bave u sklopu estetske kirurgije, te su uz to i divni ljudi. Danas je estetska kirurgija i medicina jako razvijena i da biste bili vrhunski u svom poslu ne možete se baviti sa svim njenim granama, zato smo se mi podijelili i svatko radi određeni segment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Neke zahvate radimo i zajedno, pogotovo ako na istom klijentu radimo više zahvata u jednom aktu. Svakom klijentu pristupamo individualno, te ih savjetujemo za ono što je zaista najbolje učiniti od zahvata u njihovom slučaju, pa i kad mislimo da im ne treba ništa od naših usluga, to im i kažemo. Svim klijentima radimo onako kvalitetno i predano kako bi radili i sebi. Koristimo samo vrhunske proizvode i instrumente. Rekla bih da iskren pristup klijentima, vrhunska kvaliteta usluge, konstantna edukacija, ljubav prema svom poslu, ugodna atmosfera i odličan tim liječnika, medicinskih sestara i domaćica u našoj Poliklinici, tajna su uspjeha.

shimmer fallback

Za koje zahvate se općenito najčešće odlučuju pacijenti koji pokucaju na vrata Vaše Poliklinike?

Danas je to zasigurno najčešće transplantacija kose u kojoj smo vodeći centar u ovom dijelu Europe. Mi smo i Edukacijski centar za laserske zahvate u estetskoj kirurgiji. Moj tata, dr. Duško Maletić, edukator je za lasersku liposukciju i lipolizu, lasersko zatezanje lica i vrata te laserski tretman smanjenja znojenja u pazušnim regijama. Naše poliklinike posjećuju liječnici iz cijelog svijeta kako bi vidjeli kako se kod nas rade ovi zahvati. Također je tata i edukator za Aptos lifting. Aptos su specijalne niti koje se ugrađuju ispod kože i zatežu je. Najčešće se koriste za zatezanje lica i vrata. Ovi zahvati su vrlo traženi jer su minimalno invazivni i izvode se u lokalnoj anesteziji. A često naši klijenti traže i povećanje dojki, uklanjanje viška kože na gornjim vjeđama, te estetske operacije spolovila.

shimmer fallback

Nakon koliko dana ili mjeseci se zapravo vidi uspješnost i rezultat transplantacije kose?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Obično dlake iz transplantiranih folikularnih jedinica ispadnu nekoliko dana nakon transplantacije, te počnu rasti nakon 15-16 tjedana, te se tad vide prvi rezultati. Kod nas se vrlo često dogodi da dlačice iz transplantiranih folikularnih jedinica ne ispadu nego da samo nastave rasti, zbog naše izrazito kvalitetne metode transplantacije kose, pa se prvi rezultati vide vrlo brzo nakon transplantacije. Krajnji rezultat je 9-12 mjeseci nakon zahvata.

Nije tajna da često odlazite na razne seminare diljem svijeta. Nedostaju li Vam te aktivnosti s obzirom na koronavirus i nemogućnost putovanja?
Obožavam putovanja, a vrlo često spajam službena putovanja s dijelom privatnog razgledanja pojedinih zemalja. Također uživam u stjecanju novih znanja i razmjeni iskustva s kolegama iz cijelog svijeta, tako da mi kongresi jako nedostaju, no polako se sve vraća u normalu, te su kongresi opet uživo.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.