Od boho haljina do krznenih bundi i platformi: Trendovi iz 70-ih vraćaju se na velika vrata

Era disko glazbe i revolucije iznjedrila je trendove poput čizama preko koljena, boho maxi haljina i traperica sa zvonolikom nogavicama, koje i danas možemo primijetiti na trendsetericama diljem svijeta

Svi smo dobro upoznati s činjenicom da se trendovi ponavljaju, a ono što je bilo u modi prije dvadeset, trideset ili četrdeset godina, čini se doživljava svoj povratak - od kožnih sakoa iz devedesetih do torbica oko struka iz osamdesetih. I sedamdesete godine prošlog stoljeća stvorile su neke trendove koje i danas rado nosimo - ova era disko glazbe i revolucije iznjedrila je trendove poput čizama preko koljena, boho maxi haljina i traperica sa zvonolikom nogavicama, a danas, gdje god da pogledamo, uvijek možemo primijetiti barem jedan od tih trendova na ulici.

Ove jeseni trendove iz sedamdesetih viđat ćemo posvuda, pa smo izdvojile neke od najznačajnijih trendova koji se vraćaju na velika vrata, ali i usporedile kako su se ti trendovi nosili nekada, a kako se nose danas.


Hlače zvonolikih nogavica


Uske hlače postale su davna prošlost - sada su "in" ni manje ni više nego široke hlače, posebno one zvonolikih nogavica kakve su u sedamdesetima bile pravi hit. Tada su se nosile u šarenim i razigranim kombinacijama, a danas blistaju u minimalističkim kombinacijama, uz jednostavnu majicu ili blejzer.

Široki rukavi


Što bolje ide na široke hlače ako ne majica ili bluza sa širokim rukavima? Bluze s volanima i širokim volanima u sedamdesetima su bile jedan od ključnih trendova, a i danas ih možemo vidjeti na brojnim "it" djevojkama.

Krznene bunde


U sedamdesetima nije postojala djevojka koja nije posjedovala barem jednu krznenu bundu, a i danas su toliko popularne da se nalaze u ormaru svake trendseterice. Duge ili kratke - nije ni važno, jer su jedan od ultimativnih trendova iz sedamdesetih koji i danas rado nosimo.

Boho maxi haljine


Boho duge haljine dugih rukava prava su uniforma sedamdesetih - nema tko ih nije nosio, a i danas su vrlo česta pojava, kada ih kombiniramo s fora gležnjačama i kožnim jaknama.

Traper haljina


Traper haljine bile su pravi must have komad u sedamdesetima, a i danas ih često viđamo. Bile duga ili kratke, traper haljine uvijek odlično izgledaju i lako se kombiniraju na sve.


Slip haljine od satena


U sedamdesetima, vrhunac glamura bila je slip satenska haljina koja se nosila u kombinaciji s perjem ili krznom. Danas to izgleda nešto jednostavnije, jer ju kombiniramo tek uz komad dobrog nakita, ali outfit i dalje odiše glamurom.

Čizme preko koljena


Čizme preko koljena bile su glavni zimski trend u to doba i još uvijek čuvaju tu reputaciju. U ono vrijeme voljela ih je i Cher, a danas su neizostavan dio šik zimskog outfita.

Cipele na platformu


Sedamdesete mogu se mogu odmah prepoznati zahvaljujući jednom jedinom predmetu: cipelama na platformu. Bilo da se radi o  glam-rock metalik izdanju ili o jednostavnijoj sandali, ova obuća dominirala je desetljećem, a i danas ju obožavamo.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.