Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ivan Alduk: Kreacije u kojima je žena uvijek ženstvena, senzualna i moćna

Što jedan od najkreativnijih hrvatskih dizajnera sprema za 2016. godinu?

Ivan Alduk: Kreacije u kojima je žena uvijek ženstvena, senzualna i moćna
Budi najbolja verzija sebe.

Jedan od najuspješnijih hrvatskih dizajnera  Ivan Alduk samouvjereno je zakoračio u još jednu uspješnu godinu. Nakon odlične 2015. godine u kojoj je predstavio više kolekcija, ready-to-wear i vjenčanica, te otvorio svoj showroom u samom centru Zagreba, čini se da će i ova godina biti odlična po pitanju mode iz kreativnog Aldukovog uma.

 • 2015-ta godina za vas je bila iznimno uspješna. Krenimo od Bridal kolekcija. Odakle ideje i inspiracije za prekrasne vjenčanice?

Jako zanimljiva, naporna i sretna godina je iza mene i mog tima na kojemu sam neizmjerno zahvalan. Uz ready-to-wear liniju koju stvaram od kraja 2007. kada sam  predstavio svoju prvu kolekciju i reviju, zadnje dvije i pol godine uspješno stvaramo drugu liniju ALDUK brenda a to su unikatne i izrađivane po mjeri klijentica vjenčanice. Pročišćena estetika bez suvišnih detalja, lagane i udobne tkanine su osnova bridal linije a u svakoj kolekciji se ta osnovna ideja nadopunjuje i razrađuje. Reakcije klijentica su izvrsne i to nam daje najveći vjetar u leđa.

 • Možete li nam ukratko otkriti što nas čeka u vašoj novoj Bridal kolekciji i kada je možemo očekivati?

Nova bridal linija je u izradi i vrijedno radimo na njoj. Bit će nešto drukčija no dosadašnje ali opet s prepoznatljivim ALDUK potpisom u vidu naglašenog struka i udobnih formi. Nove su tkanine, čipke te ručne dorade. Kolekcija će se putem kampanje koju stvaraju priznati fotografi Decker i Kutić predstaviti u veljači, a u mom showroomu za isprobavanje i naručivanje je dostupna već za desetak dana.

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback
 • Koji savjet biste dali ženama koje su trenutno u potrazi za svojom vjenčanicom?

Bez obzira na savjete i sugestije vaših najmilijih koje uvijek vodite sa sobom u pratnju, izaberite ono u čemu se vi dobro osjećate i u čemu se vi zamišljate na taj sretan i bitan dan. Vaše vjenčanje, vaše uspomene. Moj savjet je da pri izboru vjenčanice obratite pažnju na njenu udobnost jer ćete ipak u njoj provesti cijeli dan, a estetika pojedine vjenčanice koja će vam se svidjeti neka ostane vaša odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
 • Prošlu godinu obilježilo je i otvaranje vašeg showrooma, u samom centru Zagreba. Možete li našim čitateljicama približiti što mogu očekivati u Alduk showroomu?

ALDUK Showroom se nalazi u Zagrebu na adresi Palmotićeva 58 i u njemu su za isprobavanje, kupnju ili narudžbu dostupne obje linije – ready-to-wear i bridal. Naše haljine i vjenčanice su pronašle put do klijentica, a u ovom prostoru mogu u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi sve to isprobati bez obaveze. Interijer je moje kreativno rješenje u suradnji s Mirjanom Mikulec. Spajanje chic prizvuka starog građanskog stana visokih stropova i dvokrilnih vrata s modernim namještajem od kojeg je većina izrađena u Hrvatskoj je bila moja ideja i želja. Detalji su djela hrvatskih produkt dizajnera i tako sam ih i osobno htio podržati jer izuzetno cijenim njihov rad.

shimmer fallbackshimmer fallback
 • Alduk studio karakterizira i individualan pristup svakoj ženi. Što vam je najbitnije kada savjetujete ženu koja bira svoju haljinu, to jest model?

Termin za dolazak u showroom je potrebno rezervirati ranije jer se jedino tako možemo maksimalno posvetiti svakoj klijentici i izabrati najbolji mogući model. Ja osobno sam vrlo iskren i otvoren, pa ako nešto nije dobro i ne stoji dobro otvoreno to kažem sa sugestijom nečeg za što smatram da će biti bolji izbor. Otvoren, prijateljski odnos i iskren savjet su nešto što osobno jako cijenim pa onda to primjenjujem i u poslu.

 • Osim u showroomu, gdje je još dostupan vaš asortiman?

Dio asortimana se može pronaći u dizajnerskom koncept storeu Tiramol u Zadru, ali svu ponudu je jedino moguće pronaći kod nas u showroomu i na web stranici www.alduk.hr gdje su jasno istaknute cijene i detaljan opis artikala. Preko web sitea ili Facebook stranice ALDUK je moguće i zatražiti dodatne informacije, rezervirati termin ili ako ste izvan Zagreba, naručiti haljinu koja se izrađena po vašim mjerama šalje na vašu adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback
 • Vjerujemo da naše čitateljice zanimaju i cijene vaših prekrasnih haljina – kako se kreću te o čemu ovisi konačna cijena dizajnerske haljine?

Naravno da sam dizajn, kompleksnost izrade i tkanina diktiraju krajnju cijenu modela. Ako je model ručno ukrašavan i vezen što je kod nas vrlo čest slučaj onda je cijena nešto viša. ALDUK kratke i koktel haljine imaju cijenu od 1200-2000 kn, večernje haljine su iznad 3000 kn, a vjenčanice su od 7 do 9 tis kn. Cijene svih artikala iz ready-to-wear linije su transparentno objavljene na našoj web stranici. Svjestan sam da će uvijek biti onih kojima je to velik iznos za izdvojiti, ali pri formiranju cijene uvijek pazimo na kvalitetan balans kupovne moći i cijene nekog dizajnerskog artikla koji je za vas šivan po mjeri.

 • Svaka vaša kolekcija ima svoju priču. Primjerice, kolekcija Alphanista predstavljena prošlog proljeća kreativna je, dizajnerska i ženstvena kolekcija koja stavlja naglasak na modernu i uspješnu ženu. Čeka li nas nešto slično i ovog proljeća?

Svaka kolekcija ima posebno ime, posebno osmišljenu kampanju i naravno svoje posebnosti i različitosti u dizajnu od prethodne kolekcije. Pazimo na svaki detalj jer to smatram iznimno bitnim. Nastojimo prvi uvoditi novosti na hrvatsko modno nebo i biti originalni. Nova kolekcija će zadržati moj dizajnerski rukopis, ali će ipak biti nešto drukčija – i stilom modela i stilom prezentiranja putem modne kampanje. Iako je to vrlo riskantno jer su klijenti naviknuti na određene stvari, držati korak ispred je moguće isključivo uvođenjem novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback
 • Otkrijte nam nešto o suradnji s fotografskim dvojcem Decker+Kutić.

Bridal kolekcije predstavljamo putem modnih kampanja koje nastaju u suradnji s poznatim i kvalitetnim hrvatskim modnim fotografima. Nakon bajkovitih i posebnih kampanja koje je stvarala Mare Milin, fotografsku palicu je preuzeo dvojac Decker i Kutić. Perfekcionisti u radu koje iznimno cijenim su unijeli jednu svježinu, minimalizam i mističnost u nove bridal kampanje tako da će i nova ALDUK bridal kampanja za sezonu proljeće/ljeto 2016. biti njihovo kreativno djelo. Baš se veselim.

 • Što vas inspirira kada je u pitanju dizajn i estetika? Pratite li svjetske modne trendove ili pokušavate ostati dostojni sebi?

Moda na svjetskoj razini je jedan hektičan sustav gdje više i ne postoje trendovi i stilovi već se sve izmiješalo. Postalo je skoro pa nemoguće izmisliti nešto što nikad nitko nije izmislio. No jedan poseban dizajnerski pečat kojeg ćete razvijati iz sezone u sezonu i koji će doživljavati promjene i prilagodbe je osnova stvaranja i uspješnog dizajna. Moja ALDUK žena je uvijek ženstvena, senzualna i moćna, a onda je ponekad više mračna i rock, a ponekad joj to dosadi pa je nježna i romantična. Nekako je najbitnije da smo i ja i moja estetika i moje klijentice, stalne i one nove, dosljedni u tome što i kako radimo. Vrijednost nekog dizajna i brenda je u njegovoj prepoznatljivosti i trajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback
 • Koliko je promocija važna u vašem poslu?

Bez suradnje s medijima i kvalitetnih projekata iza kojih možete stajati vlastitim imenom i prezimenom, jer to je ono najvrjednije što imamo, nema ni kvalitetnog poslovanja. Ako stvaram divne stvari, ali nitko ih ne vidi i ne nosi, smatram da moja misija kao dizajnera nije potpuna. Na to mjesto stupaju mediji, ambasadori i projekti koji široj javnosti pružaju uvid u moj rad i priliku da postanu dio njega.

 • I za kraj, ali ne manje bitno – spomenimo i dvogodišnju suradnju s brendom Keune. Vjerujemo da ste iznimno zadovoljni suradnjom i projektima koje ostvarujete zajedno?

Suradnja s brendom za kosu Keune je sasvim spontana, prirodna a samim time i uspješna. Prije nekoliko mjeseci smo posebnim partyjem obilježili dvije godine suradnje na najbolji mogući način u društvu prijatelja, suradnika i medija uz živu svirku i ugodnu kasno ljetnu atmosferu. Njihova podrška pri realizaciji projekata je nezamjenjiva stoga se jako veselim novi zajedničkim pothvatima.

shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.