Budi najbolja verzija sebe.
Sasvim otkačeno

Balaklava: najluđi modni trend ove zime

Možda ti je prva asocijacija pljačkanje banke, ali ova kapa za skoro cijelu glavu zapravo je ultra trendi modni dodatak zahvaljujući kojem promrzli obrazi i crveni nos postaju stvar prošlosti

Ovaj je neobični modni dodatak posljednji put viđen na Gucci i Paco Rabanne revijama pred nekoliko sezona, ali ove zime, na veću ili manju radost većine, ponovno se vratio na modnu scenu. Osim što izgleda nesvakidašnje, balaklava, popularno zvano i fantomka, ima veliki plus što odlično obavlja svoj primarni zadatak – a to je da nas dobro štititi od oštrog zimskog zraka. Osim toga, u vrijeme pandemije može osigurati dodatnu zaštitu uz masku- praktično, zar ne?

Balaklava, kao toplo vuneno pokrivalo za glavu i vrat potekla je od odjeće za zimske sportove kao što je snowboarding, ali više nije rezervirana samo za skijaške staze – sada je dio high street i high end modne ponude. Balaklava je osobito dobila na popularnosti nakon što je viđena na Kim Kardashian koja je zapravo prekrila cijelo lice na ovogodišnjem najpoznatijem eventu Met Gali – trgovci tvrde kako je od tada za tim modnim dodatkom znatno porasla potražnja.

Budi najbolja verzija sebe.

Misliš da balaklava ne može izgledati cool? Pogledaj kako su je isfurale trendseterice, možda ostaneš iznenađena:

1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.