Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

8 modnih zapovijedi za 2016. godinu

Par kratkih i jednostavnih pravila za novu godinu koja se tiču mode

8 modnih zapovijedi za 2016. godinu
Budi najbolja verzija sebe.

Nova godina donosi i nova modna pravila, slažete li se? Modni trendovi već su definirani, a sada donosimo i ona općenita pravila kojih se itekako dobro držati u novoj godini. Imajte na umu – ponekad je bolje držati se starih i provjerenih obrazaca ponašanja i načina odijevanja nego isprobavati odjeću u ormaru na sto raznih načina od kojih rijetko koji ispadne dobar. Evo nekih pravila kojih se dobro držati ove godine...

Obucite se u skladu sa svojim oblikom tijela

To bi značilo – bez obzira kakve trendove modna industrija preferira, vi se uvijek i svugdje obucite u skladu sa svojim oblikom tijela i onako kako vama odgovara. Ako su ove sezone popularne hlače širokih nogavica, vi ćete ih nositi samo ako to želite. Uvijek obucite odjeću koja laska vašem obliku tijela, a ako se želite odvažiti i nositi nešto drugačije – sva vrata su vam otvorena.

Prihvatite definiciju #seksi

Modni trendovi, siluete, odjeća – sve to ističe pojam zavodljivosti kod svake žene. Odijevajte se onako kako se trenutno osjećate, ali zapamtite da diskrecija uvijek napravi čudo. Samopouzdanje je najbitnija stvar koju žena može imati kod sebe. Želimo reći, samopouzdanje je uvijek seksi i uvijek pali.

Ne dozvolite da išta u vašem ormaru nakuplja prašinu

Trend minimalizma je u porastu, a vi slobodno iskoristite sve što imate u svom ormaru. Odvažite se da isprobate i ono što rijetko kada nosite. Nove stvari kupujte samo one bez kojih nikako ne možete i koje zaista trebate. 

Nemojte biti ograničeni radi svojih godina

Dobna granica nikako ne bi trebala biti ograničenje vašem modnom izričaju. Nije nužno da slijedite modne trendove koji su postavljeni, kao ni parametre, detalje i estetiku koja se nalaže. Godine nikada ne bi trebala ograničenje ako želite nešto obući i time se svakako vodite.

Održavajte svoj ormar preglednim i čistim tijekom cijele godine

Osigurajte dugovječnost vaše odjeće jer će tako duže trajati i vama ostati bitna – pogotovo ona koju često nosite. Sve što danas možda ne nosite baš često, poput tenisica, budite sigurni da će se vratiti u nošenje vrlo brzo. 

Nije bitno slijepo slijediti modne trendove

Ako vam se od trendova nešto sviđa, svakako budite slobodni to nosite na način koji vam najviše odgovara. U duhu svog osobnog stila iskoristite priliku da eksperimentirate, istražujete, razvijate ono što vi želite i volite. Selektivno usvojite trendove na način koji će vam najbolje odgovarati.

Neudobne cipele

Ove godine (ali i inače) okanite se nošenja cipela koje vam nisu udobne, a nosite ih samo zato što izgledaju seksi i lijepo. Trpjeti bol radi ljepote nikako ne smije biti prioritet nijednoj ženi. Budućnost traži praktičnost i udobnost – toga se držite. 

Kulturna tradicija

Nešto što nije vaš stil i vezano uz tradiciju koju inače nosite, nemojte ni pokušavati nositi radi nekih standarda i modne industrije. Standardi donose promjene, ali su isto tako prihvatljivi u onoj mjeri u kojoj ih vi želite prihvatiti. Isto vrijedi za modu.


Izvor: refinery29.com
freedigitalphotos.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.