Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Hush, hush

Pet trikova koji će začiniti klasičnu misionarsku pozu

Iako je misionarska poza tijekom godina dobila reputaciju 'dosadnog' položaja, radi se o istinski svestranoj pozi s trikovima za sve prilike - evo kako je začiniti i još više podići temperaturu u spavaćoj sobi

profimedia-0317974202.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Dobra stara misionarska poza. Često zanemarena u korist nekih uzbudljivijih poza, klasični misionarski položaj još uvijek ima mnogo toga za ponuditi.

Tradicionalno, misionarski položaj je heteroseksualni seksualni položaj u kojem muškarac leži na ženi licem u lice i prodire u nju vaginalno. U suvremenom smislu, to mogu biti dvije osobe bilo kojeg spola koje imaju prodoran seks dok leže jedna na drugoj licem u lice. Cilj je postići spoj penetracije, tjelesnog kontakta i kontakta očima.

Image
"Grand finale" koje ćeš pamtiti

Pet poza koje garantiraju eksplozivan vrhunac

"Misionarski položaj je tako nazvan jer su ga nekada propovijedali kršćanski misionari kao najpobožniji način za seks", objasnila je seksualna terapeutkinja Aliyah Moore za mindbodygreen. Misionarska poza je stoga tijekom godina stekla reputaciju pomalo neinventivnog položaja u seksu, unatoč činjenici da ima niz intimnih i vrućih prednosti.

Samo neke od njih su da može omogućiti pojačanu intimnost, zahtijeva minimalnu dozu energije, omogućuje ti da se usredotočiš na zadovoljstvo, idealna je kada je jedan od partnera ozlijeđen i osim toga, može se koristiti kao alat za tantrički seks, odnosno savršen je za one koji žele istražiti meditativniji način seksa.

shimmer fallback

A tražiš li savjete i tehnike za optimiziranje užitka kad je u pitanju ovaj seksualni položaj, provjeri nekoliko trikova koji će začiniti misionarsku pozu i poboljšati tvoj seksualan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Koitalno poravnanje

"Ako partnerica leži, može biti vrlo uzbuđujuće ako partner na vrhu pomakne cijelo svoje tijelo malo dalje prema tijelu svoje partnerice, odnosno prema glavi i koristi ono što se zove tehnika koitalnog poravnanja", objašnjava seksualna terapeutkinja Sari Cooper. "Ova tehnika stimulira klitoris i klitorisnu osovinu kada gornji partner pritisne svoju stidnu kost na tijelo donjeg partnera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Jedan pored drugog

Začinite misionarsku pozu malom promjenom položaja. "Umjesto uobičajenog prodornog partnera na vrhu, vi i vaš partner trebali biste biti sa strane, okrenuti jedan prema drugome. Partner koji je penetrirao prebacuje svoju nogu preko partnerovog boka za dublje penetracije, dok oba partnera drže oči uperene jedno u drugo", predlaže Moore. Izmjenjujte klasičnu misionarsku pozu i pozu jedno kraj drugoga kako bi partneru na vrhu dali malo predaha.

shimmer fallback

Seks igračke

Misionarska poza je jednostavna, što znači da oboje imate dovoljno mentalnog prostora i fizičke sposobnosti za isprobavanje novih stvari. Na primjer, ako je donji partner žena, može koristiti 'hands-free' vibrator za kombinaciju vanjskog i unutarnjeg užitka.

"Igračka koja se sklapa na stidnim usnama kako bi vibrirala bez potrebe da je niti jedan partner drži na mjestu može povećati stimulaciju klitorisa i povećati sposobnost donjeg partnera da doživi orgazam tijekom penetracije", preporučuje Cooper. Također možeš koristiti vibrirajući prsten za penis kao izvrstan način za povećanje užitka za obje strane.

shimmer fallback

Uključite druge erogene zone

Prodor ne mora biti zvijezda showa u misionarskom položaju. Donji partner ima potpuno slobodne ruke i može ih koristiti za stimulaciju drugih erogenih zona. Na primjer, "možete pokušati štipati ili se igrati s bradavicama svog partnera", kaže savjetnica za odnose Niki Davis-Fainbloom, ili možeš angažirati svoj mozak (najvažnija erogena zona!) i usredotočiti se na prljave razgovore. "Uživajte u usporedbi između romantičnog pozicioniranja misionarske poze i prljavih rečenica koje međusobno razmjenjujete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Podigni kukove

Korištenje jastuka za podizanje bokova partnera koji leži može stvarno napraviti razliku. "Omogućuje dublju penetraciju i savršeno podizanje za postizanje G-točke (ili prostate)", objašnjava Moore. Poigrajte se pronalaženjem preciznog savršenog kuta za vas oboje.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.