Budi najbolja verzija sebe.
Seks nakon poroda

Seksualni život nakon dolaska bebe: Najbolje je započeti s ovih pet poza

Sve se mijenja nakon dolaska bebe, posebno tvoj seksualni život, a ako ti i tvoj partner razmišljate o prvom seksu nakon poroda, ovo su najbolje poze koje možete isprobati

pexels-vlada-karpovich-4617325.jpg
Foto: Pexels

To nije nikakva tajna - sve se mijenja kada dobiješ dijete, od tvoje svakodnevice do tvog seksualnog života s partnerom koji, barem prvih nekoliko mjeseci, neće biti onakav kakav je bio prije. Ono što je kod vas funkcioniralo prije dolaska djeteta moglo bi biti sasvim drugačije nakon poroda, i to ponajviše zato što se anatomija žene itekako promijeni nakon poroda.

"Za ženu koja ima nekomplicirani vaginalni porod, obično je potrebno oko šest tjedana da se oporavi. To znači da će proći neko vrijeme prije prvog seksa nakon poroda, a 'tamo dolje' može biti malo čvršće i uže", kaže doktorica Leah Millheiser sa Sveučilišta Stanford. S druge strane, neke žene nakon poroda dožive upravo suprotno - labavljenje zdjeličnog dna. "Tamo dolje dolazi do rastezanja tkiva, ali to se obično vrati u normalu", kaže Millheiser.

Image
Nekad ne ide po planu

Hush, hush: 8 stvari o seksu nakon poroda koje moraš znati

Povrh toga, mnoge žene koje doje imaju problema sa suhoćom, što je problem broj jedan u spavaćoj sobi nakon što žena rodi. Dojenje uzrokuje smanjenje estrogena, što utječe na vaginu, pa čak i ako ga prije nisi koristila, vjerojatno ćeš morati uvesti lubrikant u svoj seksualni život nakon poroda. Sve te promjene znače još jedno - možda ćeš morati promijeniti i neke poze u kojima ste ti i tvoj partner do sad uživali.

"Kada ti liječnik odobri penetrativni spolni odnos, možete početi eksperimentirati s pozama", kaže Kat Van Kirk, licencirana bračna i seksualna terapeutkinja. Dakle, ovo je vrijeme da saznaš što je najbolje za tebe, jer svaka je žena drugačija i neće svakoj odgovarati sve. A ako ne znaš odakle krenuti, brojni stručnjaci i seksualni terapeuti savjetuju da započnete s ovih pet poza.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.