Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Male stvari koje puno otkrivaju

Pročitaj ga: Znakovi za uzbunu koji su očiti već na prvom spoju

Sigurne smo da ne želiš potrošiti vrijeme na nekoga tko te nije vrijedan, a gdje li tek patiti za njim. Postoje znakovi koji će ti odmah pokazati s kim imaš posla

pexels-cottonbro-studio-4694322.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Zaljubljenost je slijepa i često se dogodi da se među vama već razviju ozbiljne emocije kada shvatiš da on nije za tebe. Tada ćeš čuti od mame, sestre ili prijateljica ono dobro znano, a toliko omraženo: "Jesam li ti rekla?".

Image
Intimni život

Usklađenost u krevetu: Jeste li ti i tvoj partner seksualno kompatibilni?

shimmer fallback

Kako bi idući put izbjegla da se zaljubiš u pogrešnog i samu sebe sačuvala od patnje i proplakanih noći, u nastavku ti donosimo "crvene zastavice", odnosno znakove za uzbunu koji su vidljivi već na prvim spojevima. Čini li tvoj potencijalni partner nešto od onoga što ćemo navesti u nastavku, dobro razmisli želiš li na njega trošiti svoje dragocjeno vrijeme ili još riskantnije - dati mu svoje srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kasni na spoj

Svakome se dogodi s vremena na vrijeme da zakasni pet minuta na posao ili ručak s prijateljima, ali stručnjakinja za odnose Susan Trombetti upozorava da kašnjenje na prvi spoj može biti vrlo indikativno. Ako ti muškarac s kojim se nalaziš kasni već u samom startu, to znači, prema njezinom mišljenju, da nije spreman posvetiti se vezi. Kašnjenje na prvi spoj uz valjanu ispriku jedno je, ali, kaže nam ona, "ako zakasni i na sljedeća dva spoja, to je definitivno znak da se ta osoba nije u stanju obvezati".

shimmer fallback

Puno pije

Pokoja čaša vina na prvom spoju može vas opustiti, ali Trombetti upozorava da bi trebala pripaziti ako tvoj partner pretjera s alkoholom na svakom od vaših prvih izlazaka. Ona objašnjava da ako se osoba s kojom izlaziš praktički napije na vaša prva tri spoja, to može biti znak da ima problema s alkoholom i da se ne zna kontrolirati te da bi na tome trebao poraditi. "Svatko zaslužuje biti u vezi s nekim tko je emocionalno zdrav i slobodan od ovisnosti", dodaje ona.

shimmer fallback

Već je 'lud za tobom'

Možda ti godi egu što je dečko s kojim si počela izlaziti totalno lud za tobom, no Trombetti kaže da je njegova zaluđenost alarm za uzbunu. “Pokušava što brže stvoriti intenzivnu bliskost s tobom, već planira zajedničko ljetovanje… Takvo ponašanje jako puno govori o njemu i postoji opasnost da se viđaš s narcisom", kaže Susan te dodaje da ako ste dosad bili na samo dva, tri spoja, on te sigurno ne voli (čak i ako iskazuje ljubav), definitivno ne bi trebali kovati planove za bilo kakvu budućnost niti znati jedno o drugome gdje ste u svakom trenutku u danu. “Ljubavni 'bombarderi' 'prelaze tvoje granice i ako se i u jednome trenutku osjećaš ugroženo, daj mu do znanja", savjetuje stručnjakinja za veze.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.