Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bikini zona

Šumica ili brazilka? Ove intimne frizure frajerima su najuzbudljivije

Čupavi ‘grmić’ ili ipak radije bez dlačica - mi znamo što muškarci žele vidjeti kad skineš gaćice

woman-g602f8c252_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Većina žena redovito sređuje frizuru – kako onu na glavi, tako i onu intimnu. Kad je o ovoj drugoj riječ, to obično uključuje britvicu, vosak ili kremu za depilaciju. - a narijetko i malo patnje. Koliko mi znamo, čupavo i prirodno bilo je moderno tamo negdje u 70-tima i većini je drago što se ovaj trend (još) nije vratio. No, što kažu muškarci? Mens Health proveo je istraživanje na ovu vruću temu, a rezultati su prilično iznenađujući.

Image
Što nosiš ispod haljine

Želiš ga izluditi? Muškarci otkrivaju kakvo donje rublje žele vidjeti na ženi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Top 3 najbolje intimne frizure

  • Gotovo pola ispitanika, njih čak 45 posto priznalo je kako nisu obožavatelji dlačica - najuzbudljivija intimna frizura na ženama im je ona sasvim glatka, tako zvana brazilska depilacija.
  • Na drugom je mjestu popularno zvana stazica – uredno obrijana sa strana, jedan ili dvije tanje trakice podrezanih dlačica. Za ovu je intimnu frizuru glasalo 32 posto ispitanika. Zanimljivo, ali ovu ‘zurku’ najviše vole i same žene.
  • Na trećem je mjestu trokutić – 15 posto muškaraca iz ankete kazalo je kako preferiraju vidjeti ovakvu frizuru na ženskim intimnim dijelovima.
shimmer fallback

Top 3 najgore intimne frizure

  • Divlji grm – ne treba reći više, znaš na što mislimo. Za ovaj prirodni stil glasalo je tek 5 posto ispitanika. Ne samo da muškarci očito ne preferiraju’šumicu’, nekima je čak i vrlo odbojna – 24 posto muškarca kazalo je kako je obrasli grm totalni turn off.
  • Na drugom mjestu najmanje poželjnih frizura našla se jedna oko koje se mi žene trebamo najviše potruditi – to su razni pažljivo uređeni oblici kao što su srce , leptir ili neko slovo, a ovakav posebni stil zahtjeva posjetu specijaliziranom kozmetičkom salonu.
  • Prvo mjesto na listi najgorih intimnih frizura zauzele su obojene dlačice. Samo 1 posto ispitanika odabralo je ovu neobičnu i otkačenu frizuru kao omiljenu.
shimmer fallback

Koliko je doista bitna frizura ‘tamo dolje’

Treba dodati kako, bez obzira na estetiku, sa zdravstvenog stajališta postoji dobar razlog zašto imamo dlačice na intimnom području:

"Vaše stidne dlačice su tu kako bi se koža oko vagine zaštitila jer je taj dio jako osjetljiv", objašnjava ginekologinja Donnica Moore za Health. Prema njezinim riječima, dlačice djeluju kao štit od iritacija ili infekcija.

"Nema mnogo podataka, ali pretpostavlja se da stidne dlačice sprječavaju trenje i čuvaju genitalije od prljavštine. S važnim razlogom smo razvili dlake oko genitalija", objašnjava Profesorica Mary Jane Minkin s Yalea.

shimmer fallback

Zato se postavlja pitanje, jesmo li spremne žrtvovati svoje zdravlje samo radi toga da izgledamo seksepilnije. Prije no što odgovoriš, uzmi u obzir sljedeće:

Najzanimljivije pitanje prethodno spomenute pitanje ankete bilo je ono o tome koliko je muškarcima uopće bitna intimna frizura na partnerici. Svaki peti muškarac kazao je kako mu je vrlo bitna te kako ju primijeti čim žena skine rublje. Srećom za nas žene, čak 65 posto muškaraca priznalo je kako doduše primijeti intimnu žensku frizuru, ali im ona nipošto nije presudna – dlačice ili ne, tvoj odabir frizurice neće puno utjecati na ono što slijedi jednom kad skineš gaćice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.