Budi najbolja verzija sebe.
Slažeš li se?

O ovim stvarima sram nas je razgovarati s partnerom, a trebale bismo

Sram je jedan od osjećaja koji povezuju ljude, jačaju veze i brakove, naravno kada ga se usudimo pokazati, a pokazat ćemo ga ako se emocionalno razgolitimo pred onima koji su nam najbliži

Svi smo nekada u životu doživjeli poniženje, osjetili se posramljeno i nastojali smo to sakriti od onih čije nam je mišljenje važno i pred kojima se želimo pokazati u najboljem svjetlu.

No, problemi u odnosima pojavljuju se upravo onda kada postanemo zaokupljeni predstavljanjem sebe u idealnom svjetlu pa energiju trošimo na krive stvari, umjesto da ju usmjerimo u to da se voljenoj osobi pokažemo upravo onakve kakve jesmo (koliko god to možda bilo teško) i na iskrenosti gradimo odnos.

Kada smo posramljene, povrijeđen nam je ego, a ako ga ne znamo obuzdati, može nam sve upropastiti. Uči ga držati pod kontrolom, a u partnerskom odnosu uz to se i ne boj svoju ranjivost pokazati pred njim.

Budi najbolja verzija sebe.

Tako ćeš partneru dati do znanja da se kraj njega osjećaš sigurno i da ti je bitan te ćete produbiti vezu. U nastavku pročitaj koje su to stvari o kojima je teško pričati u vezi, upravo zbog srama i straha, a o kojima će razgovor, pobijediš li sram i strah, uvelike poboljšati vaš odnos.

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.