Budi najbolja verzija sebe.

Neugodna pitanja koja morate postaviti na prvom spoju

Čekajte pravi trenutak i postavite pitanje. Nemate što izgubiti, ipak radi se o prvom spoju…

Budi najbolja verzija sebe.

Ako ste osoba koja često izlazi na spojeve sigurno ste već u prvih sat ili dva možete procijeniti hoćete li biti drugog spoja s tom osobom ili ne. No, prvi dojam ponekad nije onaj i ispravan, posebno kada je u pitanju spoj s osobom koju uopće ne poznajete. Može se stvoriti dojam kao da ste stvoreni jedno za drugo, no u sljedećih nekoliko susreta će se pokazati da nemate slična razmišljanja, želje, ciljeve, zbog čega ćete na kraju shvatiti da ste oboje nepotrebno gubili vrijeme. Ili obrnuto.  

Ako vam je dosta propalih spojeva koji nikud ne vode, vjerojatno trebate znati postaviti prava pitanja u pravo vrijeme, pa možda i ona koja se na prvu ruku čine preotvorenima, uvredljivima, neugodnima, no ona će vam u konačnici pomoći u mnogo bržoj procjeni osobe i „eliminaciji“. Svakako je jednako važno da i vi budete iskreni i spremni odgovoriti na ta ista pitanja. Zapamtite, ako pravilno usmjerite pitanja, ma koliko se možda činila neugodna ili neprimjerena, vjerujemo da će doprinijeti lakšem, iskrenijem i otvorenijem upoznavanja, bez rukavica.

„Jesi li sretan s time/tom situacijom?“
Bez obzira priča li vam osoba s kojom ste na spoju o svojem poslu, privatnoj situaciji, bilo kakvoj drugoj životnoj situaciji, zanimaciji i tako dalje, nemojte se bojati pitati „Jesi li sretan/zadovoljan zbog toga…?“ Većina osoba će cijeniti što ih pitate neka dublja razmišljanja i dajete priliku da izraze konflikte i emocije. Osim toga, čak i prema govoru tijela i onome što pričaju moći ćete procijeniti je li osoba iskrena prvenstveno prema sebi, ali i prema vama. Ono što je vrlo važno naglasiti, da ovo pitanje ne smijete pitati da ispadne kao osuda te osobe ili situacije, nego kao iskreno zanimanje.  

„Vjeruješ li u…?“
Ako vam je važno da osoba s kojom se upuštate u potencijalnu vezu bude vjernik ili da bude određene vjere, određenog političkog opredjeljenja, vegetarijanac ili bilo što drugo, svakako se potrudite postaviti to pitanje. To ne znači da se morate upuštati u duboke vjerske, političke ili druge rasprave, za to će uvijek biti vremena, no ako vam smeta da je netko vjernik ili nevjernik, ili bilo što drugo, vrlo brzo ćete nakon tog odgovora znati možete li nastaviti viđanje s tom osobom ili ne. Naime, moralna pitanja koje su vam od životne važnosti ne smijete zanemarivati.

„Što trenutno tražiš ili želiš u životu?“
Iako se možda ovo pitanje može činiti kao da želite osobu koju uopće ne poznate uloviti u neku zamku ozbiljne veze, predanosti i slično, kada bolje razmislite, ma kakvu vezu tražili ovo je legitimno pitanje, bilo da zaista tražite osobu za ozbiljnu vezu, brak ili tražite osobu za neobavezno druženje. Čim prije saznate želite li istu stvar od veze, to bolje, pa nakon toga neće biti razočaranja i povrijeđenih osjećaja.

„Zašto nisi u vezi?“
Ako ovo pitanje postavite u pravo vrijeme, na pravi način, ono može biti odličan kompliment. Također, velike su šanse da će vam osoba nakon tog pitanja (i komplimenta) reći možda nešto više o sebi i ljubavnom životu, što će vam biti dobra informacija je li emocionalno zrela, emocionalno dostupna, što želi i traži u vezi, ima li zaostalih trauma i tako dalje. Na vama je da dobro slušate i možda malo čitate i između redaka.

„Kada si se zadnji puta testirao?“
Ok, ovo pitanje možda nije za prvi dejt, ali veoma ga je važno postaviti prije nego s nekim „skočite“ u krevet (a moguće je da će to biti i na prvom dejtu. Nemojte se zavaravati da je to nešto što i nije toliko bitno…

„Jesam li drugačija uživo nego na profilu?“
Sve više spojeva dogovara se putem raznih profila na društvenim mrežama. Naravno, percepcija osobe na nekom profilu može biti drugačija onoj uživo. Ako vas netko pita to pitanje, budite iskreni. Ako pitate to pitanje osobu s kojom ste na spoju, dajete mu do znanja da imate samopouzdanja, da tražite iskrenost, pa i po cijenu da se više nikada ne vidite.

„Što se događa?“ ili „O čemu se radi?“
Ako neka osoba ima drskosti primati čudne pozive ili cijelo vrijeme slati poruke za vrijeme prvog spoja, tada vi imate pravo pitati „O čemu se radi?“ ili „Što se događa?“. Možda ćete dobiti jasno objašnjenje i to više neće biti problem ili ćete znati da preko puta vas sjedi nepristojna osoba, koja nije ni malo zainteresirana za vas.

„I, što očekuješ od mene?“
Možete postaviti razne varijante tog pitanja, ali kada osoba odgovori na to pitanje, vjerujemo da će oboma biti lakše. To je možda pitanje koje biste trebali ostaviti za kraj spoja, ako vidite da ide u dobrom smjeru, te da postoji mogućnost sljedećeg spoja. S tim odgovorom, možda ćete i imati dogovoren sljedeći spoj ili ćete biti sretni što se upravo izbjegli metak.

Svakako, još jednom naglašavamo da je važno na koji način se postavljaju pitanja i je li pravo vrijeme za postavljanje pitanja.
Ponekad će se prilika stvoriti sama od sebe, ponekad ćete ju morati stvoriti. Na kraju krajeva, sve se svodi na jednostavnost i iskrenost. Ako to očekujete od osobe s kojem ste na spoju, i vi se tako morate ponašati.

Foto: Voyagerix - fotolia

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.