Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kreni dalje: Kako konačno preboljeti bivšeg

Zaliječiti slomljeno srce jedan je od težih životnih izaziva, ali postoje strategije za lakše preživljavanje

Kreni dalje: Kako konačno preboljeti bivšeg
Budi najbolja verzija sebe.

Prošlo je neko vrijeme nakon prekida, a ti još uvijek razmišljaš o njemu? On je već krenuo dalje, a ti još patiš za njim? Raspituješ se o njemu kod zajedničkih prijatelja i tajno ga pratiš na društvenim mrežama? Vrijeme je da izbaciš bivšeg iz svoje glave i srca, iako to nije uvijek lagano. No, pomoći će ti ove 3 učinkovite strategije.1. Drugačija perspektiva

Ponekad pomaže sagledati vezu iz drugog kuta - prisjetiti se svih onih stvari koje među vama nisu funkcionirale, kao i svih njegovih osobina koje ti se nisu sviđale. Ovo će pomoći da prestaneš glorificirati soju propalu vezu te da svog bivšeg napokon skineš s trona.

2. Novo vrednovanje vlastitih negativnih osjećaja

Ova strategija temelji se na tome da se iznova sagledaju vlastiti negativni osjećaji vezani za prekid veze. Dakle, trebaš osvijestiti osjećaje kao što su ljutnja, razočaranje i povrijeđenost i umjesto da se protiv njih boriš ili ih zatomljuješ - dozvoli im da dođu. No isto tako budi svjesna toga da ponekad treba duže vremena da se takvi negativni osjećaji smire - i transformiraju u prihvaćanje situacije.

shimmer fallback3. Preusmjeravanje pažnje

Bez sumnje, ova je strategija omiljena i najčešće je koristimo. Nakon nekoliko dana ili tjedana tugovanja krenemo puniti svoj raspored aktivnostima, opet počnemo izlaziti kao da nam je 17 i intenzivno se družimo s prijateljima. Ovo svakako može pomoći da se osjećamo bolje i spriječiti nas od očajničkih poteza, kao što su slanje poruke bivšem u 3 ujutro. No, i dalje ćemo se morati suočiti s krajem veze - i sa svim razlozima zašto je do toga došlo. Jer prije no što to razriješimo i prije no što zacijeli naše slomljeno srce, zapravo nismo spremne za novu ljubav.

Image
Image

7 stvari koje je u redu napraviti nakon prekida

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.