Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Seks nije sve, ali nije ni nevažan

Imaš slabu želju za seksom? Znamo kako je pojačati

Ako tvoj partner ima izražen seksualni nagon, a ti vrlo nizak - ili obrnuto, trebali biste poraditi na tome kako vam različiti apetiti ne bi ugrozili vezu

pexels-helena-lopes-2055225.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Zadovoljavajući ii izbalansiran seksualni život jedan je od temelja kvalitetne veze. Postoje parovi koji prilično uspijevaju održati ravnotežu između svog emocionalnog i seksualnog života, dok neki parovi nisu te sreće.

Ima osoba s jako visokim seksualnim nagonom i onih kod kojih je on vrlo nizak. Riječ je o nečemu što je jednim dijelom urođeno. Ako dvije osobe s različitim seksualnim apetitima uđu u vezu, moglo bi imati problema sa zadovoljavanjem istih.

shimmer fallback
Image
Ne bježite od problema

Što učiniti ako nisi zadovoljna seksom u vezi? Ovih pet trikova probudit će strasti

Ako si vezi s osobom koja ima jače izražen seksualni nagon od tebe trebali biste pronaći način kako ga uravnotežiti jer ćete tako očuvati vaš odnos i učiniti ga kvalitetnijim. Bitno je da ste oboje spremni raditi na njemu. U nastavku ti otkrivamo nekoliko savjeta koji dugoročno mogu pomoći vašoj vezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Budi sretna s onime što imaš

Seks je bitan dio romantičnog odnosa, ali sigurno nije sve. Postoji više temelja za jaku i sretnu vezu. Ponekad, kad dođe do disbalansa u seksualnim apetitima, sve se počne vrtjeti oko seksa i stvarati pritisak na oboje. Kako biste izbjegli ovu situaciju, poradite na međusobnom poštovanju i razumijevanju koje će vas učiniti bližima, a time i probuditi seksualnu želju.
Nikako nemoj ignorirati problem i rješavati ga tako da glumiš orgazam jer ćeš u konačnici postati potpuno nezainteresirana za seks.

shimmer fallback

Potraži uzrok

Ako si osoba s izrazito niskim seksualnim nagonom, bilo bi dobro promotriti uzrok istoga, a ne sam potencijalni problem - nesrazmjer u seksualnim apetitima tebe i tvog partnera. Uvijek je mudro analizirati situaciju i eliminirati temeljni uzrok smanjenog seksualnog nagona. Ignoriranje može dovesti do daljnjih fizičkih i emocionalnih problema. Otvoreno razgovaraj sa svojim dragim kako biste zajedno došli do rješenja, što će vas putem dodatno zbližiti. Možda si trenutno pod velikim stresom ili radiš iscrpljujući posao. Sve to utječe na seksualnu želju.

shimmer fallback

Budi otvorena

Svatko od nas ima drugačije seksualne želje. Čak i ako imaš izrazito nizak seksualni nagon, sigurno postoji nešto što posebno voliš pod plahtama. Reci to partneru. Neka ti ispuni želje. Njemu će biti zadovoljstvo. Ne zaboravi da su povjerenje i iskrenost temelji veze. Razgovarajte jedno s drugim o tome u čemu uživate, što vas uzbuđuje, a što ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ne žuri

Često ljudi s većim spolnim nagonom brže požele seks u odnosu, od onih nižim. Ako si među onima koji imaju slabiji seksualni nagon, ne žuri, ali daj partneru do znanja da ti je bitan. Pokaži mu ljubav i privrženost. Mazi se s njim, provedite noć gledajući zajedno film na kauču, ljubi ga. Ove male geste će mu puno značiti, a tebi će pomoći da se opustiš.

shimmer fallback

Radite na odnosu

Najveći ubojica seksualne želje je nezadovoljstvo u vezi - negativni osjećaji, ljutnja, zamjeranje, manjak povjerenja… Bitno je da skupa radite na vezi, ulažete u nju i zajedno rastete u odnosu. Sasvim su prirodne faze u kojima vas muče sumnje i možda se pitate ima li sve skupa smisla, no ako je među vama ljubav, krize se pobjeđuju. Seks je važan dio života, ali nije sve.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.