Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ne bježite od problema

Što učiniti ako nisi zadovoljna seksom u vezi? Ovih pet trikova probudit će strasti

Zdrav seksualni život važan je aspekt veze pa problem nastaje kad jedna ili obje strane postanu nezadovoljne seksom u vezi. Umjesto da se svatko okreće na svoju stranu, uzmite stvar u svoje ruke i 'začinite' stvari

profimedia-0282382754.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Nezadovoljstvo seksualnim životom može se snažno odraziti na vezu. Smanjena želja ili postupno 'odumiranje' strasti nije ništa neobično. S tim se problemom suočava dosta dugogodišnjih parova. Misle da su sve isprobali i da su došli do razine kad se nemaju razloga upoznavati. Netočno! Samo zato što više niste novopečeni par ne znači da ne možete uživati.

Image
Spojite ugodno s korisnim

Uštedite na računima za grijanje uz najbolje seks poze za hladne zimske dane

U seksu se uvijek može naći nešto novo, no treba se prepustiti i razgovarati o problemu. Ako mjesecima ignorirate problem – pravite se da je sve u redu, a zapravo svatko spava na svojoj strani – samo ćete pogoršati situaciju.

shimmer fallback

Zato je na vrijeme potrebno shvatiti da biste trebali poraditi na ovom aspektu veze. Ne trebaš se ustručavati priznati da nije sve savršeno i da ti manjka ona početne strasti. U nastavku donosimo pet trikova koji bi vas mogli 'razbuditi' i dokazati da seks ne smije biti dosadan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Razgovarajte o svojim željama i potrebama

Jer kako drugačije riješiti problem? Okretanjem svakoga na svoju stranu nećete puno postići. Umjesto toga biste trebali otvoreno razgovarati o svakom aspektu vaše veze – pa i seksu. Seks ne bi trebao biti tabu, već prostor razigranosti i slobode. A nezadovoljstvo seksualnim životom koje ti ili on (ili oboje) osjetite nastalo je baš zato što dugo niste otvoreno razgovarali.

Zapitaj se kad ste zadnji put podijelili svoje želje i maštarije. Pa, misliš li da je fali strasti, razmisli što bi mogao biti uzrok tome. Partner se ne trudi dovoljno? Sve ste udaljeniji? Ili vam je seks monoton? Često se na probleme u seksualnom životu naslanjaju i drugi problemi, a svaki problem treba biti 'dijagnosticiran' i što prije iskomuniciran.

shimmer fallback

Zapitaj se što bi ti htjela

Često jedna strana zapostavlja svoje seksualne potreba samo kako bi druga strana bila zadovoljna. Imaj na umu da biste u seksu trebali oboje uživati i da spolni odnosi nisu tu samo da bi on bio sretan. Recimo da si ti nezadovoljna seksom. Što bi ti htjela – koje su tvoje želje? Bi li željela više romantike, duže ili češće odnose? Sve to trebaš uzeti u obzir prilikom razgovora o ovom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ponovno se zbližite

OK, složili ste se da vam seks nije kao nekad i da ga trebate oživjeti. To biste mogli postići tako da se nastojite posvetiti jedno drugom. Odvažite se na zajednički izlet, romantičnu večeru ili izlazak. Samo 'vaše' vrijeme pomoći će vam u zbližavanju, a i seks bi mogao biti napetiji u hotelskoj sobi. Parovima koji su osjetili probleme u seksualnom životu, preporučuje se da povećaju zajedničko vrijeme te da se ponašaju kao da su ponovno na dejtu. Očito vam je potrebno ponovno upoznavanje i prisjećanje što vas je zbližilo. Romantični vikend mogla bi biti dobra prilika za to.

shimmer fallback

Stvorite romantičnu atmosferu

No, iskru možete 'upaliti' i u svom domu. Priuštite si solo večer u svom stanu ili kući, upalite svijeću i laganu glazbu i uživajte u svakom trenutku. Ne žurite 'na stvar' nego razgovarajte o temama na koje ste možda zaboravili, zajedno pripremite večeru ili pogledajte film. To bi vam moglo pokazati koliko je fizički dodir važan segment veze. To sve ne mora kulminirati seksom istog trena. Umjesto toga, uživajte u masaži, nježnim dodirima i šaputanjima. Stvorite si romantičnu atmosferu.

shimmer fallback

Kvaliteta, a ne kvantiteta

S godinama shvatimo da je kvaliteta važnija od kvantitete. Neka istraživanja sugeriraju da su najsretniji parovi koji vode ljubav jednom tjedno jer se tako 'zažele'. Ipak, jasno je da nekome to nije dovoljno pa će u spolne odnose stupati češće. Važno je da par sam za sebe vidi koliko mu je optimalno. No, 'igrice pod plahtama' nemojte shvaćati kao nešto što se treba brzo obaviti. Kratak seks nekad je poprilično uzbudljiv, no generalno biste trebali biti usredotočeni na kvalitetu.

Ne libite se isprobavati neke nove poze, imati dužu predigru, u sve 'ubaciti' strastvenu masažu, ulja…Zašto ne isprobati i seksualne igračke koje bi mogle upotpuniti doživljaj? Neka to vrijeme bude samo vaše. Tad iz glave izbaci brige oko plaćanja računa ili sutrašnjim obavezama. Ako ti je psiha preopterećena drugim stvarima, teško da ćeš se moći fokusirati na užitak. Računi neka pričekaju. Užitak je ključan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.