Budi najbolja verzija sebe.
U braku s njim, ali i njegovima?

Kako objasniti njegovoj obitelji da trebaš više prostora (a da ih ne uvrijediš)

Lijepo je imati veliku i proširenu obitelj u kojoj su različite generacije, ali mladi par ponekad mora postaviti granice kako bi mogao graditi sreću prema vlastitim željama

profimedia-0231225679.jpg
Foto: Profimedia.hr

Brak s voljenim muškarcem znači i vjenčanje s njegovom obitelji i obrnuto. I svi ljudi koji su u braku znaju da je to istina. Riječ "uzimam" znači prihvatiti partnera i sve bliske ljude u njegovim životu. Iako velika obitelj ima svoje prednosti, puno podrške i veseli obiteljski trenutci, ponekad nova obitelj prekorači sve granice i ne poštuje želje mlade obitelji. No problem postoji ako to postane obrazac i onda treba reći da ti je "potrebno više prostora".

Image
Obiteljske drame

Svekrva iz pakla: Može li se odnos poboljšati ili je osuđen na propast?

Neke žene su shvatile da će njegova obitelj biti previše uključena već kada su započeli prvi dogovori oko vjenčanja. Možda si i ti među njima jer je tvoja svekrva htjela puno više gostiju na svadbi ili je tvoj svekar punudio novac, ali i želio odlučivati kako ćete ga trošiti. Već tada ti je bilo jasno da ćeš teško stvoriti jasne granice. "Granice su važne, ali ih je ponekad vrlo teško postaviti", objašnjava klinička psihologinja dr. Amy Marschall za Romper.

"Ponekad njegova rodbina može biti vrlo agresivna, ali vrlo često zbog toga što vole i žele zaštiti par. S druge strane, neki rođaci su radoznali i nemaju povjerenje u osobu koja je tek došla u njihovu obitelj", dalje dodaje dr. Leslie Davis. Koji znakovi pokazuju da je njegova obitelj prešla granice, ali i kako ih uspostaviti možeš otkriti u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
1/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.