Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako da vam orgazam traje dulje

Pomoću tantre postignite višestruke orgazme

Kako da vam orgazam traje dulje
Budi najbolja verzija sebe.

O tantričkom seksu u posljednje se vrijeme mnogo piše i priča, no jeste li znali da osobe koje prakticiraju tantrički seks imaju najbolje orgazme? 

Riječ Tantra dolazi od dvije riječi-tanoti(širiti) i trayati(osloboditi) što znači metoda oslobođenja kroz širenje, a tantre ili tantrizam je religija koja je svoj procvat doživjela oko 1000. godine naše ere u južnoj Aziji. 

Sustav tantre podrazumijeva da se seksualni čin može upotrijebiti za osobni i duhovni razvoj, a tantristi su otkrili kako je ispravnim usmjeravanjem seksualne energije moguće doseći blaženstvo. Kod tantričkog seksa energija teče između dvoje ljubavnika te poboljšava njihovo zadovoljstvo i orgazam, a sve skupa traje mnogo dulje nego kod običnog seksa. 

Kako tvrdi seksualna terapeutkinja, Ava Cadell, tantra je emocionalna intimna praksa i odlična je za dugoročne odnose, ali i u ležernijim odnosima. Jednom kad isprobate tantrički seks, više se nikad nećete željeti vratiti na staro, a vaš će partner biti lud za vama.

Ako ste spremni isprobati tantrički seks, u nastavku vam otkrivamo nekoliko važnih stvari na koje se morate fokusirati...

Dah

Pravilnim disanjem tijekom seksa možete povećati intimnosti i potaknuti orgazam. Što ćete brže disati, to će i vaš orgazam biti brži. Stoga usporite. Postanite svjesni svakog udisaja i izdisaja. Uskladite svoj dah s partnerovim. U tantri postoje različite vježbe pomoću kojih ćete naučiti izmjenjivati svoju životnu energiju s partnerom. Najbolji način za početak je poza kod koje je žena na muškarcu. Ruke položite jednom drugome na prsa i uskladite svoje disanje tako da vaš partner udahne dok vi izdišete i obrnuto. To možete učiniti i jedno drugome u usta, a pritom je važno gledati se u oči. Tako se stvara veza između vašeg i partnerovog daha te između vaših duša.

Pokret 

Dodir može izazvati posebne osjećaje, a znanstveno je dokazano kako smanjuje visok krvni pritisak, poboljšava imunitet i osnažuje vezu između dvoje ljudi. Kako bi maksimizirali navedene prednosti, uključite tantričku masažu u predigru između vas i partnera. Partner neka legne potpuno gol, a vi svoje tijelo namažite svojim omiljenim losionom ili mirisnim uljem za masažu. Zatim iskoristite svoje cijelo tijelo kako bi izmasirali partnera. Budite maštoviti, koristite svoj dah, kosu, grudi i druge dijelove kako bi potaknuli različite erogene zone. Takva vrsta masaže potiče međusobno poštovanje i harmoniju. „Ovo je poput neke vrste plesa gdje se i davatelj i primatelj osjećaju jako dobro“, tvrdi Cadell. 

Zvuk

Zvuk djeluje poput unutarnje masaže. Utječe na stanice u našem tijelu koje reagiraju na vibracije te oslobađaju energiju. Glasanje prilikom seksa ima moć koje možda nismo ni svjesni. Ispuštanje zvukova poput „ooh“, „aaah“ ili „mmmh“ partneru daje do znanja da vam je lijepo i da uživamo te doprinosi intenzivnijem orgazmu. Cadell savjetuje izbjegavanje tihog seksa jer je to kao da smo uklonili jedno svoje osjetilo tijekom samog čina. Želite li isprobati nešto novo, svaki put kad vam usne dodiruju partnerovo tijelo pjevušite malo kako stvorili intezivirajuću vibraciju. Vaš će partner biti ugodno iznenađen i vjerojatno vam uzvratiti uslugu.

Mišići

Zacijelo ste već čuli za Kegelove vježbe koje  pomažu ojačati dno zdjelice, pripomoć su liječenju inkontinencije i oporavljaju tonus mišića nakon porođaja. Žena također može isprobati stezanje mišića za vrijeme snošaja, tako što će stisnuti mišićima partnerov penis i koji bi u slučaju pravilno izvedene vježbe to svakako trebao osjetiti. Izvođenje ovih vježbi tijekom samog seksa partneru će priuštiti vrlo intenzivan užitak. Naravnom da bi se to dogodilo, vježbe se moraju izvoditi pravilno. Stoga morate vježbati kako bi vam mišići tamo dolje ojačali. 

Namjera

Vaše namjere prije i tijekom seksa usmjeravaju cjelokupan čin. Žene su često fokusirane na to da zadovolje partnera, a pritom zanemaruju sebe i svoje potrebe. „Pokušajte se tijekom seksa fokusirati i na sebe, budite samopouzdane i oslobodite svoju unutarnju božicu jer će to itekako uzbuditi partnera“, savjetuje Cadell. Stoga bi vaša namjera tijekom tantričkog seksa trebala biti da iskusite što je više moguće užitka. Za početak masturbirajte pred partnerom. Namjera je uzbuditi sebe, a bonus je što će to uzbuditi i vašeg partnera. 

Pažnja

Tijekom seksa je važno da budete fokusirani i svjesni sadašnjeg trenutka, što je ponekad teško, osobito ako vam misli vrludaju uokolo. Kako bi bili sigurni da ste usredotočeni na pravu stvar, Cadell preporučuje da zatražite partnerovo dopuštenje kako bi jedno drugome gledali u dušu gledajući u njegove oči. Ako vam on to dozvoli, kažite svom partneru što vidite. „Dajte mu emocionalne, fizičke i seksualne komplimente“, savjetuje Cadell. Možda vidite prekrasnog ljubavnika, nekoga tko vas jako cijeni ili vam je odan. Ovo je dobro za dugoročne veze, no možda ipak malo preintenzivno za odnose koji još nisu toliko ozbiljni. Dakle, ako vam je to previše intimno možete se umjesto toga usredotočiti na istraživanje muških skrivenih erogenih zona poput one između anusa i testisa. Navlažite svoje prste i masirajte to područje i vaš će se partner osjećati kao da je osvojio na lotu. Isto tako neka se i on fokusira na istraživanje vaših erogenih zona koje će vam priuštiti višestruki užitak. 

Konačni cilj

Jedna od mnogih prednosti tantre je širenje užitka i postizanje višestrukih orgazama koji dulje traju. Riječ je o dolasku na rub samog užitka i uživanje u njemu prije nego odete preko ruba. Razmislite o prethodnih šest točaka kao o svom tajnom tantričkom oružju. Uključite ih u cijelu akciju, a kada dođete blizu orgazma, zastanite, dišite i gledajte partnera u oči. Budite svjesni tog trenutka i uživajte u njemu što je dulje moguće prije nego doživite orgazam. 

Tantrički je seks potrebno prakticirati neko vrijeme da bi se osjetili rezultati stoga budite strpljivi i vježbajte s partnerom što je više moguće. Praksa čini savršenstvo. 


Izvor: www.womenshealthmag.com
Foto: imagerymajestic/Freedigitalphotos.net


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.