Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

… i živjeli su sretno do kraja života!

… i živjeli su sretno do kraja života!
Budi najbolja verzija sebe.

Kad se udaš pomisliš: "To je to, živjet ću sretno do kraja života, kao u bajci". No nakon nekoliko godina braka uočiš da to i nije tako jednostavno. Dajemo vam nekoliko savjeta kako i nakon “Uzimam!” imati sretan brak. 

Nemojte se izolirati
Ponekad vas ljubavni zanos može toliko ponijeti da zaboravite da postoje drugi ljudi, stvari i aktivnosti osim vas dvoje. To se može tolerirati na početku veze, no morate zadržati svoje vlastite aktivnosti, jer ćete inače izludjeti jedan drugog. Prije nego ste sreli svoga dragog, provodili ste vrijeme sa svojim prijateljicama, družili se sa obitelji, duže ostajali na poslu, odlazili na tečajeve ili se bavili sportom. Nemojte prestati sa tim. Ako ste se oženili ne znači da trebate zaboraviti na svoje aktivnosti. Vaš će brak biti mnogo zanimljiviji ako ćete i dalje biti ona zanimljiva djevojka koju je upoznao. Osim toga imat ćete i više tema za razgovor.

Nemojte se truditi biti bolji od nekog para
Budite svjesni činjenice da će uvijek biti neki par koji će biti smješniji, zanimljiviji, zgodniji, bogatiji, zdraviji, uspješniji ili ugledniji od vas. Čak ako i jeste na jednoj zabavi najbolji par, na drugoj to više nećete biti. A ako se cijelo vrijeme uspoređujete sa drugim parovima (od kojih će se neki razvesti za koju godinu i tada ćete otkriti da je sve bila gluma), propustit ćete uživati u tome koliko ste sretni što ste upravo takvi kakvi jeste.

Neka vaše svađe budu fer

Nemojte upirati prstom u drugu stranu kad se svađate. Probajte se fokusirati na problem. Upiranjem prsta nećete ništa riješiti. Isto tako plač, lupanje vratima ili poklapanje slušalice neće vam mnogo pomoći. Bolje je da ostanete mirni i sabrani da lakše riješite problem. Budite fer u svađi i tako ćete biti sigurni da će vas barem saslušati.

Poštujte roditelje svoga muža
Možda su roditelji vašeg muža dosadni, upliću se drugima u život, prate sve tračeve ili su vas u stanju osramotiti kad izađete, no bez obzira na sve njihove mane, svaki puta ih dočekajte raširenih ruku. Što god mislili o njima, upamtite da su oni odgojili vašeg predivnog muža. Čak i ako mislite da je on pravi biser u obitelji, jedini normalan, morate poštovati njegovu obitelj. Zato slušajte priče vašeg svekra o površini dvorišta, kako su mu jabuke rodile ove godine i pravite se zainteresirano. Jedite složenac  vaše svekrve (bez obzira na što ličio) i tražite drugu porciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Budite tim

Sretni parovi nisu zgodniji, pametniji, bogatiji... Sretni su oni parovi kojima u svakodnevnom životu pozitivne misli i osjećaji za drugoga prevladavaju nad negativnima (a svi parovi ih imaju). To su oni koji imaju emocionalno inteligentan brak. Što se bračni drugovi bolje razumiju, podržavaju i poštuju, veća je vjerojatnost da će živjeti sretno do kraja života.  Ako vaš muž očekuje unapređenje na poslu, sprijateljite se sa njegovim šefom na uredskoj zabavi. Ako ima loš dan, izvedite ga na piće. Ako vama sve ide od ruke, a njemu ne, probajte dio svoje sreće prenijeti na njega. Nije li lijepo znati da uvijek imaš nekog tko je na tvojoj strani?

Ne uzimajte ljubav zdravo za gotovo
Seksualna privlačnost i ljubav su snažni, ali i vrlo profinjeni. Ponekad vas neka nesmotrenost ili pogažena riječ može dovesti u nezavidnu situaciju iz koje se nije svaki puta lako vratiti. Zato dugotrajne veze treba njegovati i posvetiti im puno pažnje.

Romantika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ponekad zaboravljamo zbog čega smo se uopće udali za svog muža. Nemoj prestati biti romantična, seksi, spontana, kreativna i zaljubljena, sad kad izgleda lakše sjesti pred televizor i gledati film sa mužem. Otiđite na satove plesa, u kazalište, na rukometnu utakmicu i držite se pritom za ruke. Dajte kompliment svom mužu, puno će mu značiti. Nemojte zaboraviti zbog čega ste se udali za njega.

Budite zahvalni

Kada vas muž izluđuje svojim ponašanjem, sjetite se samo prvog sastanka i zbog čega ste odlučili da je on onaj pravi. Sjetite se koliko ste sretni da imate nekog tko vas podnosi sa svim manama i mušicama. Ako se uz sve ostalo sjetite biti zahvalni na činjenicu da imate najboljeg muža na svijetu, to će se odraziti i na vaš brak.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.