Budi najbolja verzija sebe.
'Ghosting'

4 glavna razloga zašto se muškarci ne jave nakon seksa

Ako si ikada doživjela da se muškarac prestao javljati nakon seksa i jednostavno ispario poput duha - nije problem u tebi, u njemu je

Ako si ovih dana u svijetu dejtinga kako uživo, tako i online, vjerojatno si barem jednom doživjela 'ghosting', odnosno iznenadni prestanak svake komunikacije u odnosu. To je nesretna stvarnost suvremenog dejtanja, ali to što je uobičajeno, ne znači da ne boli. 'Ghosting' je sam po sebi prilično užasan, ali biti 'ghostan' nakon seksa posebno je razočaravajuće i bez poštovanja.

"Kad doživimo fizičku bliskost s partnerom, mozak oslobađa moćan hormon zvan oksitocin, koji mnogi nazivaju hormonom ljubavi", objasnio je za Elite Daily dr. John D. Moore, psihoterapeut i stručnjak za kognitivno ponašanje. "Neki čak misle da je to neka vrsta molekule ljubavi. To je dio razloga zašto neki ljudi osjećaju emocionalnu snagu i tijekom i neposredno nakon seksa." Čak i ako nemate jake osjećaje jedno prema drugome, seks vas može natjerati da se osjećate bliže, zbog čega se 'ghosting' nakon seksa osjeća kao osobnije odbijanje.

Ako si ikada doživjela da se muškarac prestao javljati nakon seksa, onda znaš koliko je primamljivo spustiti se u zečju rupu i pitajući se zašto bi to netko učinio. I iako vjerojatno nikada nećeš saznati točan razlog nestanka tvog ljubavnika, uvid stručnjaka za odnose može ti dati određenu jasnoću o 'ghostingu' nakon seksa. A nakon toga, puno je lakše krenuti dalje.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.